Tampere
01 Apr, Saturday
-4° C

Proakatemian esseepankki

BitcoinKirjoittanut: Antti Eloranta - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Bitcoin?

Olen seurannut aktiivisesti keskustelua kryptovaluutoista ja sijoittamisesta ylipäätään. Huumaava tahti on ainakin suosituimmalla ja tunnetuimmalla kryptovaluutalla Bitcoinilla ollut. Hetki sitten 50 000€ kappaleelta maksava bitcoin putosi Teslan uuden uutisen siivittämänä alle 40 000€ hintaan. Tesla ilmoitti lopettavansa mahdollisuuden ostaa auto käyttämällä bitcoineja. Tämä Elon Muskin tekemä twiittaus tiputti bitcoinin markkina-arvoa 350 miljardia dollaria. Teslan päätös johtuu siitä, että bitcoineja louhitaan supertietokoneilla, jotka käyttävät uskomattoman paljon energiaa ja nämä suuret “konttifarmit” sijaitsevat jopa veden alla, pysyäkseen tarpeeksi viileinä, jotta louhinta onnistuu. Täten Tesla ilmoitti ekologisuuden ja ympäristöhaittojen nimissä lopettavansa bitcoinin maksuvaihtoehtona.

Kryptovaluutat ovat hyvin ailahtelevia, mutta niiden liikehdintää on USKOMATTOMAN mielenkiintoista seurata, miksi? Koska toisin, kuin esimerkiksi marimekko helsingin pörssissä (kaupankäynti ma-pe 10-18) bitcoineilla ja muilla kryptoilla voi käydä kauppaa 24/7 – 365. Krypotvaluuttojen arvo elää jatkuvasti ja ne ovat huomattavasti vaikeammin säädeltävissä. Suomessa verottaja vaatii jo kryptovaluuttojen myyntivoitot verotettavaksi tuloksi, mutta esimerkiksi yhdysvalloissa useat ovat tienanneet omaisuuden siten, että verottaja tai osavaltio ei pysty seuraamaan millään tapaa tulojen muodostumista.

Mielenkiintoista nähdä, miten kryptot elävät ja miten ne tulevat muuttamaan maailmaa. Olisikohan Proakatemialla kohta ensimmäinen tiimi, jotka sijoittavat kryptovaluuttoihin? Esimerkiksi Dogecoin, joka alkoi vitsillä olisi tuottanut 62 000%, kyllä ei 620, eikä 6200 vaan 62 000%. Pienelläkin sijoitetulla summalla pääsisi tiimi kauas kauas lämpöön 😉

 

 

LÄHTEET:

https://www.cnbc.com/2021/05/13/bitcoin-btc-price-falls-after-tesla-stops-car-purchases-with-crypto.html

https://hypebeast.com/2021/5/dogecoin-12000-percent-value-increase-2021

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close