Tampere
28 Sep, Tuesday
11° C

Proakatemian esseepankki

Assembly Online 2020 Tapahtuman MotorolaKirjoittanut: Atte Westerberg - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Meillä (Finesports) oli ilo olla mukana Suomen ensimmäistä Assembly Online tapahtumaa lokakuussa 2020. Mikä ihmeen Assembly Online tapahtuma? Ensimmäinen Assembly tapahtuma järjestettiin 1992 Kauniaisissa, jolloin tapahtuman ideana oli kerätä saman henkisiä ihmisiä saman katon alle työskentelemään tietokoneilla 70 tuntia putkeen. Osallistujat olivat pääsääntöisesti koodaajia ja IT alalla työskenteleviä ”nörttejä”. Assembly tapahtuma on kasvanut vuosien saatossa ja ottanut mukaan matkansa varrella pelaamisen. Moni luulee Assemblyjen olleen aina LAN tapahtuma jossa vain pelataan, mutta sen juuret ovat koodaamisessa ja demoscenessä. 

 

Tänä vuonna Assembly tapahtumaa ei pystytty järjestämään koronaviruksen vaikutuksen takia yhden katon alla. ”Eikö Assemblyjä järjestetä tänä vuonna ollenkaan?” Voisi kysyä tapahtumaan aikaisemmin osallistunut henkilö. Ensimmäistä kertaa Ikinä suomessa Assemblyt järjestettiin etänä ja tapahtuma sai nimekseen Assembly Online 2020. Tapahtuma järjestettiin striimin välityksellä, jossa nähtiin haastatteluja, demosceneä, musiikkia, cosplayta, yms. Tapahtumaan kuului myös monta ”etäparty” pistettä, jotka olivat meidän kaltaisia pelitiloja ympäri Suomea. Etäparty pisteissä pääsi niin lähelle kuin mahdollista autenttista Assembly tapahtumaa. Tässä esseessä käyn läpi motorolan eli palautteen Assembly Online tapahtumasta.

 

Mitä hyvää?

Finesports on alku kesästä 2020 perustettu yritys ja se että olimme mukana Assembly Online tapahtumaa yhtenä etäparty pisteenä vain muutamaa kuukautta perustamista myöhemmin, oli meille iso juttu. Saimme näkyvyyttä järjestäjän markkinoinnin avulla somessa ja itse tapahtuman päästriimissä, jossa näkyi meidän kuvaama podcast kooste ja fiiliksiä livenä tiloistamme. Finesports on taas tutumpi nimi monelle uudelle henkilölle, joka ei ole aikaisemmin vielä kuullut meistä. Pääsimme myös tavoittamaan uutta vanhempaa kohderyhmää tapahtuman kautta. Henkilökohtaisesti koin tapahtuman aikana olevani osana vahvaa yhteisöä, jossa hypetettiin yhdessä yhtä samaa asiaa eli Assemblyjä. Mainittakoon vielä että olimme varanneet aikaa ja jakaneet työtehtävät hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

 

Mitä kehitettävää?

Tapahtuma sujui hyvin ilman sen suurempaa katastrofia, mutta muutaman kehitettävän kohdan voisin nostaa esille. Ennen tapahtumaa teimme ensimmäistä kertaa itse videoita tapahtumaa varten. Haastattelimme montaa e-urheilu alalla toimivaa henkilöä podcast tyylisesti, osaa etänä ja osaa paikan päällä. Myöhemmin kuvauksien jälkeen editointi vaiheessa huomasimme, että osassa videoissa oli ongelmia audion ja valotuksen kanssa. Järjestävän tahon puolesta myös viestintä striimin aikatauluista tuli hyvin lyhyellä varoitusajalla. Tapahtuman järjestäminen onlinessa  oli myös järjestäjälle uutta, joten on ymmärrettävää että aikataulut heittelevät ja kaikki ei mene aina suunnitellusti. Meillä oli myös tavoitteena antaa eksklusiivinen tarjous Assemblyn striimin katsojille tilavuokrauksesta. Teimme mainosvideon ja lähetimme sen järjestäjille, mutta emme saaneet tietää näkyikö se kenellekkään missään. Emme myöskään päässeet myynti tavoitteeseemme kovasta työstä huolimatta, mutta se vaikutti olevan hyvin yleinen ongelma myös muilla etäparty pisteillä.

 

Mitä opin ja vien käytäntöön?

Opin että tapahtuman tuottaminen on työlästä ja siinä on niin paljon asioita joita ei tule heti mieleen. Opin videon tuottamisesta sen, kuinka tärkeää on tarkistaa laitteet kunnolla ja ottaa testi otoksia ennen lopullista ottoa. Videon editointi vaiheessa on paljon työläämpää lähteä korjaamaan audio ja valotus ongelmia. Yhteistyötä tehdessä ei voi olla ikinä korostamatta liikaa  kommunikaation toimivuuden merkitystä. Yhtenä tärkeänä nostona on tavoitteen merkitys ja siitä kiinni pitäminen ihan missä tahansa mitä teet.

 

 

Lähteet

https://www.assembly.org/winter20/about-us/history

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close