Tampere
10 Aug, Wednesday
18° C

Proakatemian esseepankki

Asioiden aloittamisen vaikeusKirjoittanut: Santeri Simonen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Meillä Proakatemialla kirjoitetaan vuoden aikana 40 pisteen edestä esseitä. Ne edustavat meidän opintojemme akateemista puolta ja toimivat myös oppimisen reflektoinnin välineenä. Tälle syksyä esseeohjeistukseen tuli päivitystä, jonka mukaan vähintään puolet esseistä tulee olla kolmen pisteen arvoisia akateemisia esseitä, jotka kirjoitetaan TAMK raportointiohjeen mukaisesti yksin tai ryhmässä. Ne valmistavat meitä opinnäytetyön kirjoittamiseen, joka on väistämättä meillä kaikilla edessä. Loput esseistä ovat yhden pisteen arvoisia blogi- ja kommenttiesseitä tai ns. yksilöesseitä, jotka ovat kahden esseepisteen arvoisia. Kaikissa tulee toki olla esseen tyyppiin suhteutettu määrä erilaisia lähteitä.

No. Syksyn osalta muut essee ovat kasassa, mutta yllättäen mukavuudenhaluinen ihminen on siirtänyt nuo pahimmat eli akateemiset esseet viimeiseksi. Jostakin syystä – niin paljon kuin tiimityöstä pidänkin – esseiden kirjoittamisen teen mielelläni omissa oloissani. Tai koen, että pitäisi päästä toisen kirjoittajan kanssa todella samalle aallonpituudelle, jotta saisi tehokkaasti asioita ja hyvää tekstiä aikaan. Sitäkin on toki hyvä harjoitella. Niskassa kuitenkin painaa, että 20 pistettä tulee olla palautettuna 17.12. mennessä. Meillä lisämotivaatiota on tuomassa vielä 1000€ esseesakko.

Sitä vaan miettii, että mikä kumma se on, kun pitäisi alkaa tekemään vähemmän mieluisaa tehtävää niin mielessä on aivan jokin muu kuin esseiden kirjoittaminen. Tätä kutsutaan prokrastinaatioksi eli välttämättömien tehtävien siirtämiseksi. Tästä oman empiirisen kokemuksen sekä myös tutkimuksien mukaan yleistä erityisesti koulumaailmassa. (Nyyti ry: prokrastinaatio 2020.) Mikään ei kuitenkaan voita, sitä tunnetta, kun saat lopulta jotakin aikaiseksi ja pääset edes alkuun.

Joten, jospa sitä palaisi takaisin sorvin ääreen eli esseiden pariin. Kaksi akateemista esseetä uupuu vielä, joten töitä on tehtävä. Onneksi aiheet ovat jokseenkin jo mielessä…

Jos kiinnostaa lukea Proakatemian opiskelijoiden opeista ja kopeista kaikki meidän yhteisömme kirjoittamat essee löytyvät osoitteesta www.esseepankki.proakatemia.fi – käy tutustumassa!

Julkaistu alunperin LinkedInissä 29.11.2021

Nyyti ry. PROKRASTINAATIO. 2020. Nyyti ry.: Helsinki. Luettu 28.11.2021

Prokrastinaatio

 

 

Aihetunnisteet:
Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close