Tampere
19 Apr, Friday
-4° C

Proakatemian esseepankki

Asenteen anatomia



Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

 

Suljemmeko joitain tiettyjä asioita suosioomme tai epäsuosioomme? Kyllä. Toisin sanoen ilmaisemme asenteemme näitä asioita kohtaa. On sanomattakin selvää, että asenne ratkaisee kaiken. Jos asennoidumme asioihin epäsuosivalla tavalla, emme juurikaan anna kyseiselle asialle minkäänlaista eforttia sekä laiminlyömme ja alisuoritamme epäsuosion vallassa. Asenteemme pohjautuu hyvin pitkälti omiin arvoihimme ja siksi niitä voi olla vaikea tunnistaa ja huomata. Arvot puolestaan ovat iskostuneet ajattelumaailmaamme vuosien saatossa, joten niiden muuttaminen on vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Asennemuutos lähtee jokaisesta ihmisestä itsestään – jos haluat muuttaa asennettasi, on ryhdyttävä määrätietoisesti harjoittamaan muutosta. Sen lisäksi muutosta on oikeasti haluttava, jotta se voisi toteutua.

 

Mutta mikä on asenne, jota kohti pyrkiä? Tuohon kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta. Sille ei ole olemassa aukotonta määritelmää, vaan oikea asenne on aina ammatti- ja yrityssidonnainen. Myyntityössä oikea asenne firmasta riippumatta sisältää kuitenkin kourallisen nälkäisyyttä, halua kehittyä jatkuvasti, sisukkuutta ja oma-aloitteisuutta. Joskus onkin hyvä pohdiskelle omaa asennoitumistaan annettuun työtehtävään, vaikkapa näiden esimerkkikysymysten kautta:

 

  • Minkälaista työntekijää yritys oikeasti hakee?
  • Miten minä voin osaltani vaikuttaa positiivisesti yrityksen kehitykseen?
  • Olenko minä oikea henkilö tähän työtehtävään?
  • Kohtaavatko minun ja yrityksen ajatukset tästä työstä toisensa?

 

Ihmiset itse valitsevat ilmapiirin, jossa haluavat elää. Negatiivinen asennoituminen asioihin sulkee ja rajoittaa mahdollisuuksiamme ja on loppujenlopuksi haitaksi vain itsellemme. Puolestaan myös periaatteellinen positiivisuus saattaa estää kriittisen tarkastelun, jolloin kehittymisemme hidastuu.

Lopullisesti lukkoon lyöty asenne rajoittaa oppimistamme ja kehittymistämme. Se myös estää meitä huomaamasta, jos asenteissamme olisi parantamisen varaa. Kannattaa siis ennen kaikkea tavoitella avointa asennetta.

Aihetunnisteet:
Kommentoi