Tampere
10 Dec, Sunday
-10° C

Proakatemian esseepankki

Arvot yrityksen työkalunaKirjoittanut: Henri Roivas - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Bongasin Kauppalehden sivuilta artikkelin, jossa haastateltiin Johanna Konttilaa Zermattin mentaalivalmentajaa ja perustajaa. Hän kertoi arvojen merkityksestä ja niiden käyttämisestä työkaluna yrityksen toiminnan kehittämisen tukena. Olemme pohtineet viimeisen vuoden aikana yrityksemme Eventan arvoja hyvinkin syvällisesti ja pyrkineet luomaan arvot jotka kaikki allekirjoittavat. Arvojen tulisi olla juurikin pohja kaikelle yrityksessä tehtävälle työlle. Miksi toimimme, miten toimimme? Konttila kertoi myös, kuinka arvoja voidaan hyödyntää kiperissä tilanteissa, kun palaverissa vaikka tarvitsee päättää jotakin, mikä vaikuttaa yrityksen toimintaan.

Arvot ovat usein yrityksille vain sanahelinää ja niitä ei kunnolla noudateta. Olen itse pohtinut paljon sitä, kuinka suuri merkitys arvoilla oikeasti on yrityksessä. Mielestäni työntekijän näkökulmasta arvojen ymmärtäminen ja niiden pohjalta työskentely on aivan yhtä tärkeää kuin yrittäjän näkökulmasta. Työntekijänä, kun ymmärrät ja pystyt samaistumaan yrityksen arvoihin, jolle työskentelet, on myös työ huomattavasti antoisampaa. Mielestäni kenenkään ei tulisi työskennellä yrityksessä, minkä arvot ovat ristiriidassa omien arvojen kanssa. Yrittäjänä taas arvot pitää pystyä mielestäni määrittämään niin että ne tukevat yrityksen visiota, missiota sekä myös omia näkemyksiäsi yrittäjänä.

Konttila kertoi 5 syytä miksi hänen mielestään arvokeskustelua tulisi käydä yrityksen sisällä:

 1. Arvot ohjaavat työtä
 2. Arvo- keskustelut luovat yhteishenkeä
 3. Arvoja pitää käsitellä päivittäin
 4. Arvot auttavat kiperissä paikoissa
 5. Tunne myös omat arvosi

Mikäli et ole yrityksesi arvoja ottanut aikaisemmin osaksi jokapäiväistä päätöksentekoa, ajattelua sekä toimintaa, tee se viimeistään nyt.

Linkki: https://www.linkedin.com/pulse/arvot-yrityksen-ty%C3%B6kaluna-henri-roivas/?published=t

Lähde: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kirkasta-arvosi–menestyt-paremmin/UwHAgxiK

Aihetunnisteet:
Kommentit
 • Eetu Kamppuri

  Siistiä pohdintaa Henkka!
  Meillä Valuessa käsiteltiin myös aikanaan todella pitkään tiimimme arvoja. Haasteelliseksi osoittautui juurikin arvojen saaminen tuntumaan hyvältä jokaisella tiimin jäsenellä.
  Omasta mielestäni se, että koetaan arvojen sanoittaminen äärimmäisen tärkeäksi, on hieman kehno näkökulma. Tärkeämpää olisi saada arvot juurrutettua jokaisen tiimin jäsenen päivittäiseen toimintaan. Tämän vuoksi arvokeskusteluun on hyvä palata aika ajoin. Uskon, että meilläkin Valuessa tullaan käymään arvokeskustelua tulevana syksynä, kun olemme tiiminä hieman kokeneempi.
  Loistavaa, että otetaan arvot puheeksi!

  3.5.2018
Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close