Tampere
18 Jan, Tuesday
-6° C

Proakatemian esseepankki

Apajan Final CampKirjoittanut: Aaron Taivalsalmi - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Blogiessee – Final Camp

Apajan Final Camp. Ai että, viimeinkin! Niille, joille tämä termi ei ole muotoutunut vielä tutuksi niin Final Camp on Proakatemian viimeinen opintojakso, joka huipentuu tyypillisesti ulkomaamatkalle suorittamaan 40h edestä jotakin työtä jonkun muun maan kuin suomalaisten yritysten kanssa.
Lähdimme Final Camppiämme viettämään Teneriffalle Costa Adejeen ja La Palman tulivuorisaarelle.

Alun perin tiimillämme oli tarkoitus lähteä La Palmalle yhdessä, mutta tulivuoritilanteen kiristyessä vain osa meistä lähti sinne, osa, Costa Adejeen ja osa Suomeen suorittamaan Final Campia ”etänä”.
Meidän Costa Adeje -porukka lähestyi paikallista koirien adoptiokeskusta, joissa he kävivät tutustumassa ja auttamassa paikallisia ”orpokoiria” paikan päällä. La Palma porukka puolestaan, mihin itsekin kuuluin, oli myös auttamassa paikallisessa koirien adoptiokeskuksessa, mihin koiria oltiin tuotu mm. tulivuorelta evakuoiduista kodeista.

Työ oli hyvin fyysistä: erilaisia pihatöitä, kivien ja muun roinan kantamista, koirien ruokkimista, koirakoppien siivoamista ja pesemistä. Esimerkiksi tuo koirien ulosteiden peseminen ei välttämättä ollut meille se ”mieluisin” työ, mutta oli silti hienoa päästä konkreettisesti auttamaan paikallisia ja näkemään pitkän päivän jälkeen, että meidän panoksella oli selvä positiivinen vaikutus adoptiokeskuksen siisteyteen, perusilmeeseen jne. Paikalliset olivat meille tästä hyvin kiitollisia ja palkkioksi saimme kaksi isoa jättilaatikkoa Twix-patukoita, joissa riittikin meillä mutusteltavaa koko loppureissun ajaksi.

Tämän lisäksi pääsimme myös auttamaan paikallisia viranomaisia partioimalla tulivuoren vieressä olevaa ”tuhkakylää”, mikä oli kokonaisuudessaan jouduttu evakuoimaan asukkaista, koska tulivuori oli lähtenyt purkautumaan juuri siihen suntaan ja siellä ei ollut turvallista enää asua. Pääasiallinen tehtävämme siellä oli vahtia, että kaupunkiin ei tullut tai jäänyt asukkaita ilman lupia takaisin ja ne keille hetkellinen lupa puolestaan myönnettiin, seurasimme heitä heidän koteihinsa ja autoimme heitä missä ikinä pystyimmekään: esimerkiksi tuhkan luuttuamisessa katolta tai pihatarhasta karanneen kanan kiinniottaminen ja palauttaminen takaisin isännälleen.

Vietimme Final Camppiä Teneriffalla kokonaisuudessaan lähes 2 viikkoa, joten aikaa puhtaalle lomailullekkin jäi onneksi. Tätä esseetä kirjoittaessani reissua on enää yksi päivä jäljellä, opinnot on tehtynä ja valmistumistodistuksen voi miltein jo tuntea kädessä. Pakko sanoa, että hyvältä tuntuu. Vielä ehtii kuitenkin nauttia viimeisestä auringon lämmittävästä päivästä ja hyvästä paikallisesta ruuasta, joten; Aaron kiittää, kumartaa ja kuittaa tältä huikealta reissulta ja huikeasta Apajan porukasta.

Tämä jää myös osaltani akatemiataipaleeni viimeiseksi esseeksi, joten tahdon vielä tässä kiittää koko Proakatemian koulua, valmentajaamme Hannaa, sekä tiimiämme Apajaa, josta olen saanut elämän mittaisia ystävyyssuhteita ja varmasti tulemme näkemään ja pitämään yhteyttä myös yhteisen koulutaipaleemme jälkeenkin.

Adiós!

Yours truly,
Apajan Aaron

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close