Tampere
27 Sep, Wednesday
13° C

Proakatemian esseepankki

Ajatuksia vuodesta 2023Kirjoittanut: Elina Valve - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Olen aina ollut unelmoija ja tykkään hirveästi elää omissa haavemaailmoissani. Asetan aina itselleni uuden vuoden lupauksia, mutta tuntuu etten silti osu puoliinkaan tavoitteistani. Kuulostaa siis perinteiseltä uudenvuoden lupauksilta. Nyt kun uusi vuosi lähestyy, tämä sama tarmokkuus valtaa koko kehoni ja haluan remontoida koko elämäni. Mukaan on kuitenkin hypännyt pieni realismin jyvänen ja ajattelin katsoa tätä asiaa täysin uusin silmin. Teen itselleni seuraavan ajatustyötä vaativan tehtävän, jota voi lainata kuka tahansa! Mietin seuraavan vuoden tavoitteita siis realistisemmin, mutta haluan silti asettaa tavotteita, sillä en halua elää täysin go with the flow meiningeissä vailla suuntaa.

  1. Aloita miettimällä mikä on sinulle tärkeää elämässä, kertaa omat arvot.
  2. Tämän jälkeen mieti missä olet hyvä ja mikä tekeminen tuottaa sinulle onnellisuutta.
  3. Mieti mitä haluat saavuttaa (eli en mieti aikaa, vaan listaan asioita joita haluan saavuttaa)
  4. Näiden pohjalta on helppo miettiä tavoitteita ja pohtia aikajanalle, miten realistisessa ajassa nämä asiat on saavuttaa.
  5. Älä valitse kaikkia tavoitteita, vaan ole kohtuullinen. Karsi tavoitteet tärkeimpiin. (Esim. 5-10 tärkeintä tavoitetta vuodelle 2023) Ne voivat olla myös osa tavoitteita jostain pidemmän aikavälin tavoitteesta.
  6. Jaksota tavoitteet. Kokeilen itse jakaa tavoitteita eri aiheissa eri kuukausille. Esim. palautuminen on iso agenda itselläni, joten voisiko tammikuu olla agendaltaan pysähtyminen ja palautuminen?
  7. Lopuksi noudata suunnitelmaa. Tee tavoitteista tai suunnitelmasta jokin visuaalinen tuotos jonka näe päivittäin.
  8. Ja vielä viimeiseksi, seuraa edistymistäsi. Kun edistymistä seuraa päivittäin tai vähintään viikottain, ei sen tekeminen pääse unohtumaan ja näet konkreettisesti miten edistyt ja voit tehdä korjausliikkeitä, jos teet jossain virheitä.

 

Näillä ohjeilla on hyvä aloittaa vuosi 2023! 🙂

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close