Tampere
04 Oct, Wednesday
10° C

Proakatemian esseepankki

Ajatuksia 24H haasteestaKirjoittanut: Anna Peltola - tiimistä Motive.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Ajatuksia 24H haasteesta

 

Aloitimme Motiven kanssa 24H haasteeseen valmistautumisen suhteellisen ajoissa. Teimme SuperPark Särkänniemelle syksyn aikana 12H innovoinnin, jotta saisimme hieman harjoiteltua loppunäyttöä varten. Myös ennen sitä kävimme yhteisissä pajoissa läpi projektipäälliköt ja kaikkien tiimiläisten heikkouksia ja vahvuuksia. Valitsimme tulevat tehtävät haasteisiin jokaisen omien vahvuuksien ja mielenkiintojen mukaan, jotta työ olisi mahdollisimman sujuvaa ja tehokasta.

 

Odotimme tiimin kanssa vielä edellisenä perjantaina 24H haastetta vähän sekalaisissa mielentiloissa, osa oli innostunut ja osalla ajatukset eivät olleet vielä jäsentyneet selkeiksi, mitä odottaa. Vihdoin olisi aika tehdä koko tiimin voimin töitä, mistä kaikki olivat innoissaan. Viimeisen puolentoista vuoden aikana olemme oikeastaan olleet kaikki samaan aikaan paikalla vain Final Campin aikana ja nyt 24H haasteessa. Omat odotukseni haastetta kohtaan oli hieman sekalaiset, en oikein osannut odottaa mitä tuleman pitää ja pohdin, kuinka selviämme haasteesta. Tuntui, etten osannut miettiä tehtävää varten, mitä voisi olla omat vahvuuteni, mutta parhaimmaksi hyödyksi ajattelin raportin kirjoittamisen sekä haastattelujen tekemisen.

 

Työ onnistuu paremmin, kun kaikilla on yhteiset tavoitteet ja sisäinen motivaatio toimia. Meidän tiimi on siinä mielessä ollut mielestäni poikkeuksellinen muihin verrattuna, että olemme kaikki todella saman henkisiä ihmisiä monella eri osa-alueella. Ja äärimmäisen kilpailunhaluisia. Lähdimme tietenkin tavoittelemaan toimeksiannosta tai toimeksiannoista täyttä arvosanaa eli vitosta.

 

Vihdoin, kun 24H päivä saapui, meistä huokui jännitys, innostus ja yhteisen tekemisen meininki. Oli jännittävä hetki odottaa, mikä meidän toimeksianto olisi. Kun toimeksiantojen jako hetki vihdoin saapui, olimme kaikki todella innoissamme toimeksiannosta jonka saimme. Toimeksiantajamme oli siis vakuutusyhtiö Pohjantähti ja he kaipasivat uutta virikettä ständimyynnille. Sekä he toivoivat meiltä ratkaisua siihen, miten ständille tullut potentiaalinen asiakas tulisi heille asiakkaaksi. Mielestäni parasta toimeksiannossa oli se, että Pohjantähden arvot ja toiminta oli hyvin Motiven näköistä rentoa, mutta tehokasta toimintaa.

 

Lähdimme työstämään toimeksiantoa innokkaasta, mutta jossain vaiheessa kuten varmaan muillekin tiimeille, meille tuli pieni stoppi ja ahdistus siitä, teemmekö nyt sitä, mitä toimeksiantaja meiltä haluaa. Onneksi yhteydenpito projektipäällikön ja toimeksiantajan välillä oli sujuvaa ja saimme kaivettua olimmeko menossa tehtävässä oikeaan suuntaan -ja kyllä olimme. Jouduimme tähän stoppitilaan sen vuoksi, että mielestämme olemme rakentamassa liian yksinkertaista ratkaisua, voiko tämä olla sitä mitä toimeksiantaja haluaa? Kuitenkin parhaimmat ratkaisut syntyvät, kun yksinkertaiset asiat on huolella mietitty toimiviksi kokonaisuuksiksi.

 

Meidän 24H haasteemme sujui mielestäni odottamaani paremmin, sillä verrattuna 12H innovointiin, jokaisella oli selkeämmät roolit ja koko ajan jokin tehtävä, mitä tehdä. Myös tauotus ja ruokailu sujui ongelmitta. Halusimme panostaa esitykseen ja kirjalliseen työhön, mitkä saivatkin erityistä kiitosta. Ratkaisimme toimeksiantajan ongelman heidän näköisellä ja hyvin muovautuvalla ständitoiminnalla sekä kirjalliseen työhön esittelimme, miten Pohjantähti voi hankkia liidejä ja saada pysyviä asiakkaita. Ratkaisut olivat Pohjantähden näköisiä, mutta myös hyvin Motiven näköisiä, rentoja ja hauskoja, mutta niissä piilee aina jokin tavoite.

 

Aina voi tehdä asiat paremmin kuten raportin tarkastamiseen olisi voinut jättää enemmän aikaa sekä esityksen viimeiseen läpikäymiseen. Esitys sujui esittäjältämme kyllä täydellisesti siitäkin huolimatta! Meidän osaltamme 24H haaste ei olisi voinut sujua paremmin, sillä saimme toimeksiantajalta täyden arvosanan! Se tuntui kyllä mahtavalta, sillä siihen kiteytyi meidän tiimin osaaminen ja yhteinen tekeminen. Tuntui upealta saada täydellinen kiitos meidän matkallemme Proakatemialla.

 

#fyssaritdominoi

Aihetunnisteet:
Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close