Tampere
08 Dec, Thursday
-3° C

Proakatemian esseepankki

Raha- vai unelmaprojektiKirjoittanut: Tuomas Aro-Heinilä - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Eventassa tuli syksyllä tarve tehdä rahaa ja kunnolla, toistakymmentä tuhatta euroa parissa kuukaudessa, välttyäkseen kassakriisiltä. Tämä johti keskusteluihin tekemisen mielekkyydestä ja unelmaprojektien siirtämisestä myöhempään ajankohtaan. Lopulta huomasimme ettei todellinen ongelma ole unelmaprojektien edistyminen vaan sen hetkinen selviäminen, joka tulisi ensimmäiseksi varmistaa. Ilmoilla oli ajatuksia siitä, kuinka rahaprojektit taannuttaisivat tekemistä ja oppi jäisi vähälle. Nyt keskellä rahaprojekteja huomaa erään tärkeän asian niiden tekemisessä. Tehdessä rahaprojekteja, tulee selkeämpi tarve tehdä jotain parempaa. Edistää unelmiaan.

Kun itselle on tullut konkreettiseksi, että rahaa tulee tehdä ja ainoa keino tehdä sitä on rahaprojektien kautta, alkaa unelmaprojektien edistyminen kiihtyä. Kuka nyt haluaisi rahaprojekteja tehdä lopun aikaansa. Keskellä rahaprojekteja olen vimmatun lailla pyrkinyt luomaan ja rakentamaan unelmaprojekteistani konkreettisempia. Olen tehnyt vuosituntiseurannan vuodelle 2019. Näen siitä kuinka monta tuntia jokaisena päivänä minulla on käytettävissä projektien edistämiseen.

Kesäajan olen laskenut sillä perusteella, että teen vain 16 tuntia viikossa Proakatemian projekteja. Olen jakanut koko vuoden tunnit eri projektien kesken. Olen huomioinut laskennassa pajat, viikottaiset tiimitapaamiset, projektorit, lomat, merkkipäivät sekä esseisiin ja opinnäytetyöhön varattu aika. Alla näkyy esimerkkiviikko, jossa tyhjä aika klo 8 eteenpäin on käytettävissä projekteille.

Ennen rahan tarpeen konkretisoitumista pystyi tuudittautumaan ajatukseen, siitä että unelmaprojekti alkaa tuottaa aikanaan. Kassavirran ollessa negatiivinen tuudittautuminen ei auta. On luovuttava osasta ajasta, jota käyttää unelmaprojektin edistämiseen. Otan suunnitelmissa huomioon kuinka osa ajasta tulee olla käytettävissä varmoille rahaprojekteille ja niiden hankkimiselle tarpeen tullen. Unelmaprojektien rahavirran varmentuessa rahaprojektien merkitys vähenee pala palalta.

Suunnitelmien laatiminen ei vie ikuisuutta. Loppujen lopuksi näiden suunnitelmien laatiminen vei vain kymmenisen tuntia. Minulla on ollut reippaasti yli kymmenen tuntia aikaa suunnitella näitä jo syksyllä, kun olen rehellinen itselleni. Painetta ei ole ollut niiden tekemiselle ennen kuin vastaan tuli katkeran makuiset rahaprojektit. Nyt on täydellä teholla suunnittelemassa ensi vuotta. Ainoa, mitä se vaati, oli pieni maistiainen todellisuutta. Rahaa tulee tehdä.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close