Tampere
11 Dec, Monday
-8° C

Proakatemian esseepankki

24H matkaKirjoittanut: Olga Penttinen - tiimistä Motive.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 4 minuuttia.

Valmistuvat tiimit osallistuvat aina 24h haasteeseen viimeisenä opintosyksynä. Ulkopuolinen toimeksiantaja antaa toimeksiannon ja tiimeillä on 24h aikaa tehdä oma ratkaisu esitettyyn ongelmaan. Toimeksiantajat arvioivat tuotoksen numeerisesti 1-5. Myös rahallinen korvaus tiimeille tulee arvioinnin ja numeron perusteella. Ensimmäinen tarttumapintani 24h haasteeseen oli Motive 5.0 myötä kun kuulimme heidän toteuttavan kyseisen loppunäytön. Konsepti oli kiinnostava ja pitchaukset sekä tunnelma innostava marraskuisessa Tampere Talossa 2020.

 

Ennen H-hetkeä

Aloitimme viime keväänä pohtimaan meille harjoitusinnovointeja, sillä koimme itsekin olevamme hieman epämukavuusalueella. Saimme ensimmäisen harjoituksen Urhopesulta ja tiimimme suoriutui tästä alle 10h haasteesta hienosti keskittyen hyvinvointiin ja siivoojien sairaspoissaolojen vähentämiseen. Tämän jälkeen meillä oli Tiimidiili, jossa kisasimme muita Proakatemian tiimejä vastaan. Koimme alkuun olevamme hieman alakynnessä ja altavastaajia, kunnes päätimme tehdä ratkaisut siten, miten me osaamme. Keskityimme hyvinvointiin ja pyrimme hyödyntämään fysioterapia osaamistamme. Ja se kannatti! Voitimme Tiimidiilin ja se loi meihin paljon uskoa 24h haastetta varten!

 

Syksyllä 2021 tiukkojen äänestysten jälkeen valitsimme projektipäälliköksemme Laura Närjäsen, joka oli kuin luotu tehtävään. Laura teki uskomattoman taustatyön ja jakoi roolimme 24h haastetta varten belbinien ja mieltymyksiemme avulla. Ennen itse 24h päivää yritimme kovasti saada vielä harjoitusinnovointeja, mutta harmiksemme ne jäi vähäisiksi. Viimeinen harjoitus toteutettiin viikkoa ennen H-hetkeä, kun innovoimme Finaali-reissumme toimeksiantajille tyhy-palvelua. Jokainen meistä oli myös ottanut oman roolinsa tehtävistä selvää ja itselleni kuului muun muassa hyvään pitchaukseen perehtyminen.

 

11.11.2021

Aamu alkoi Proakatemialla kun valmistuvat tiimit alkoivat kokoontua omien nyssäköidensä kanssa paikalle. Yhteinen avaus Apajan ja Evisionin kanssa loi kisatunnelmaa, kun kilistelimme tiimitilassa tulevaa koitosta. Siirryimme Stagelle, jossa toimeksiantajat pääsivät esittelemään tulevia haasteita. Meidän toimeksiantomme tuli Ylöjärven Juustoportilta. Tehtävämme oli uusien vajaakäytöllä olevien resurssien hyödyntäminen / tuotteistaminen paikallisille asiakkaille. Tehtävä oli jaettu kolmeen osaan, joista lähdimme pääasiassa viemään ratkaisuamme kokoustilojen ja sen aktiivisen käytön hyödyntämiseen. Yritimme myös pohtia ravintolan A la Carten hyödyntämistä ilta-asiakkaille, sekä herkkumyymälän tuotteistamista ja markkinointia paikallisille asiakkaille.

 

Kun toimeksiannot oli esitelty ja jaettu, siirryimme kyselytunnille, jossa olin itse mukana. Osa tiimistämme lähti etsimään taustatietoa yrityksestä ja kiteyttämään ongelmaa. Kyselytunti oli antoisa ja mielenkiintoinen. Toimeksiantajamme olivat erittäin mukavia ja yhteistyö sujui hyvin. Saimme vastauksia kysymyksiimme ja meille tuli turvallinen ja luottavainen olo. Kyselytunnin aikana tunteemme vahvistui, että haluamme tehdä Juustoportille oikeasti jotain hyödyllistä ja tarpeellista. Iloksemme saimme tietää, että voimme olla toimeksiantajiimme yhteydessä pitkin iltaa ja kinkkisen tilanteen tullen myös yöllä.

 

Torstaina puolen päivän aikaan kokoonnuimme yhteen ja keräsimme kaikki ajatukset ylös. Kävimme läpi molempien porukoiden fiilikset ja löydökset, sekä kyselytunnin tulokset. Pidimme myös täysin aivottoman aivoriihen, jotta jokainen meistä sai purkaa tyhmimmätkin ajatukset pihalle. Loimme google forms-kyselyn kuluttajille, jossa tiedustelimme Juustoportin ja etenkin niiden palveluiden näkyvyyttä. Avoimilla kysymyksillä tarkastelimme myös syitä Juustoportin käyttämiseen. Saatuamme ideoita, sekä taustatietoa kyselymme perusteella päätimme soittaa toimeksiantajillemme ja kysyä mitä mieltä he ovat suunnastamme, sillä meillä oli hieman epäselvää mihin suuntaan lähdettäisiin ja mihin kysymykseen vastaisimme. Onneksi soitimme, sillä ilman tätä puhelua, olisimme lähteneet hieman eri suuntaan, mitä toimeksiantaja ehkä olisi halunnut.

 

Torstai iltapäivä ja ilta meni nopeasti pienryhmissä toimiessa. Osa meistä aloitti raportin kirjoittamista ja osa jatkoi innovointia ja kokouspakettien luontia. Tässä vaiheessa teimme myös yrityshaastatteluja, jotta saisimme taustatietoa mahdollisimman paljon ja pystyisimme vastaamaan tarpeisiin mahdollisimman hyvin. Kyselymme ja haastattelumme tuki päätelmiämme ja halusimme lisätä Juustoportin palveluiden tietoutta yleisesti. Otimme myös yhteyttä Visit Ylöjärveen, sillä huomasimme, ettei siellä ole mainittu mahdollisista Juustoportin kokoustiloista.

 

Illalla olimme varanneet meille pöydän ravintolasta, jotta pääsisimme akatemialta hetkeksi pois. Tämä oli hyvä ajatus ja tuli kyllä tarpeeseen. Pieni tauko ja maisemanvaihdos auttoi jaksamaan ja antoi taas uusia ideoita. Illalla tuli myös tunne, että ratkaisumme ei olisi tarpeeksi innovatiivinen ja uusi. Haasteeksi muodostui ajan vähyys, ja ettemme saisi tarpeeksi konkreettisia asioita valmiiksi. Olisimme muun muassa halunneet saada valmiita asiakkaita, mutta aikataulu oli tähän liian tiukka. Ennen puoltayötä väsymys alkoi painaa ja ajan vähyys hermostuttaa.

 

12.11.2021

Puolen yön jälkeen aloitimme presentaation ja pitchauksen valmistelun, samalla kun kokosimme ja viimeistelimme palvelua. Kahvia kului ja huonot vitsit kuuluivat ympäri käytävää. Tämä kuitenkin loi hyvää ryhmähenkeä. Nähdessämme muiden tiimien ahertavan, se toi meille lisätsemppiä, että mekään emme luovuta haasteista huolimatta. Palvelumuotoilu ja hinnoittelu oli meille erittäin haastavaa, sillä meistä kukaan ei ole sitä hirveästi tehnyt. Pääosa aikaisemmasta palvelumuotoilusta on ollut liikunnan ja hyvinvointipalvelujen parissa. Aika meni aamu viiteen erittäin nopeasti. Saimme noin puoli viiden aikaan presentaation ja pitchaukset suunnilleen valmiiksi ja aloitimme niiden harjoittelua. Viiden jälkeen myös koimme, että nyt tuotos alkaa olla valmis ja hirveästi emme siihen mitään ehdi tekemään. Osa meistä meni lepäämään ja nukkumaan. Itsekin yritin nukkua noin 40 minuuttia, mutta tuloksetta. Noustuani kuuden jälkeen yhden tiimiläisemme kanssa lisäsimme raporttiin muita ideoitamme, joita emme ehtineet viemään käytäntöön, sillä koimme että niistä voisi saada vielä lisäarvoa.

 

Seitsemän aikaan aamulla akatemia kuhisi väsyneitä ja jännittyneitä, mutta hieman huojentuneita opiskelijoita. Suihkussa käynti virkisti, mutta ruoka ei mennyt kylmyyden, väsymyksen ja jännittyneisyyden takia alas. Aamun pitchausharjoitus oli enemmän jännityksen purkamista ja se toimi meillä hyvin. Sain pitchaus-kaverikseni projektipäällikkömme Lauran, jonka kanssa koin yhteistyön menevän erittäin hyvin. Kello yhdeksän jännitys alkoi tiivistyä, kun toimeksiantajat saapuivat paikalle ja meidän tuli esittää ratkaisumme.

 

Pitchaaminen jännitti itseäni paljon, etenkin kun tunteja hereillä oloon oli kertynyt jo yli vuorokauden ajan. Sain kuitenkin tiimiltä paljon tukea ja tsemppiä ja olin jo otettu siitä, että he antoivat minun hoitaa kyseisen homman. Pitchaus meni hyvin ja nopeasti. Nautin jopa lavalla olosta ja yleisöön katsominen kokosi koko vuorokauden. Tiimin ja etenkin ulkopuolisten positiivinen palaute esityksestämme loi uskoa osaamiseemme, sekä omaan kriittisyyteen. Positiivinen palaute noin 30 tunnin valvomisen jälkeen tuntui myös erittäin hyvältä, sillä olin todellakin ollut epämukavuusalueellani ja haastanut itseäni. Olin tyytyväinen itseeni sekä erittäin tyytyväinen koko tiimiimme. Koko tiimin kasvaminen ennen 24h haastetta ja sen aikana oli yhteinen matka. Kaikki tukivat toinen toistaan ja jokainen pääsi haastamaan itseään.

 

Pisin aika koko haasteessa oli odotella tuloksia. Arviointitunti kului hitaasti, kun istuimme tiimitilassa käyden läpi edellistä vuorokautta ja koko vuotta. Olimme tulokseen tyytyväisiä, sillä valmistuvina fysioterapeutteina tämä todellakin oli vahvuusalueemme ulkopuolella. 24h haasteen myötä meille myös valkeni, että pystymme mihin vain ja yhteistyössä on voimaa. Arvosana 4 vahvisti sen, että paineen alla toimimme hyvin ja yhteen hiileen puhaltaminen kannattaa. Loppuun sanoessamme heipat toisillemme, itselleni tuli jopa hieman haikea fiilis, sillä tämä oli viimeinen koko tiimimme yhteinen koitos ja viimeisiä koko opiskelujemme taipaleella. Olen erittäin iloinen, että olen tullut proakatemialle ja se on mahdollistanut myös meitä fysioterapeutteja osallistumaan näihin akatemian tapahtumiin ja pakottanut haastamaan itseämme hieman eri tavoin.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close