Tampere
24 Sep, Sunday
15° C

Proakatemian esseepankki

2022 Vuoden odotuksetKirjoittanut: Gustav Perttilä - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Edeltävällä vuodella 2021 oli ylä ja alamäkensä, kuten varmastikin jokaisella vuodella. Olen kuitenkin erittäin ylpeä aikaansaannoksistani sekä tehdystä progressiosta kohti unelmia ja omien yritystoimien perustamista. Loin hyvät rahkeet millä työskennellä vuonna 2022.

 

Tänä vuonna minulla on muutamia selkeitä pääydintavoitteita yritystoiminnan, sekä urheiluni tavoitteideni suhteen.

 

Tästä tulee ensimmäinen vuosi, kun pyrin kustantamaan suurimmaksi osaksi elämisen menoni yritystoiminnoistani. En aio nostaa opintotukea kesän ajalta. Tämä hieman huolestuttaa jo nyt ajatuksentasolla. Tähän kuitenkin pyrin, sillä tavoitteeni on olla täysipäiväinen yrittäjä Proakatemiasta valmistuttani. Jostain pitää aloittaa.

 

Minulla on kolme yritysprojektia rakenteilla, joita haluan edistää tänä vuonna.

Ensimmäinen projekti, joka kulkee ykkösprioriteettina, on Filmarit. Mediatuotantoyrityksemme, jossa teemme video ja valokuvaustuotantoa lähtökohtaisesti yritysasiakkaille mainoksien muodossa. Kartoitamme vielä tarkemmin tässä tammikuun aikana yrityksemme tavoitteet tulevalle vuodella. Yksi väliajan tavoitteemme on tehdä 20k liikevaihto toukokuuhun mennessä. Tästä jääneestä potista tulisimme tekemään yritykselle kalustohankintoja, uuden kameran ja gimbaalin muodossa. Lisäksi tulisimme nostamaan jokaiselle projektissa toimivalle henkilölle palkkaa muutaman tuhannen verran kesää varten. 2021 vuosi oli Filmareille starttausvuosi, jolloin luotiin ainoastaan pohjaa tulevalle; nettisivuja, tiimiä, visiota, arvoja, tavoitteita, sekä yleismielikuvaa siitä mitä tarkoittaa tehdä video & valokuvaus tuotantoa. Odotan innolla, että pääsemme julkaisemaan ensimmäisen nettisivumme, joka on tehty yhteistyössä ATR Solutions äijien kanssa. Tästä vuodesta tehdään Filmareiden vuosi.

 

Toisena projektina toimii Finnish Aesthetics. Luomme tästä yrityksestä Suomen suurimman Fitness & Motivaatio brändin. Olemme tehneet tilille edeltävänä vuonna 2021 tarvittava pohjatyö, joka nyt mahdollistaa tämän meidän tulevan yritysvision launchaamisen. Piakkoin tehdään ensimmäiset isot vaatetilaukset ja sitten julistetaan meidän nettisivujen ensimmäinen vaatemallisto. Alkuinvestointi tuotteisiin tulee olemaan 5K paikkeilla ja arvioitu liikevaihto 20K, josta yritykselle jäisi 10K voittoa. Sijoitamme rahat suoraan takaisin yritykseen emmekä aio ottaa voittoja palkanmaksun muodossa itsellemme. Pyrimme tekemään tämän vuoden puolella ainakin kolme isoa vaatemalliston lanseeraamista. Tavoiteltu liikevaihto on asetettu 80 tuhanteen euroon.

 

Kolmannes yritysprojekti on Konsulin Saari Cafe. Olemme aloittaneet keskustelut Tampereen kaupungin valtuuston kanssa 2021 syksyllä yrityshankkeen mahdollisuuksista. Hankkeessa on monia seikkoja, joita täytyy ottaa huomioon. Konsulin Saari on nimittäin osittain suojeltua aluetta koska alueella on tehty arvokkaita arkeologisia löytöjä.

Kulkuyhteyksien puolesta aikomuksemme on rakennuttaa saarelle kävelysilta, joka tulisi työpuiston suunnasta. Tämän lisäksi saarelle rakennettaisiin alas menevät portaat, nykyisen satakunnansillalta. Näiden jälkeen meidän täytyy vielä rakennuttaa kahvilamme saarelle.

Olemme ottaneet yhteyttä Tampereen Yliopiston arkkitehtipuoleen ja aloitamme mitä luultavammin pohjapiirustusten, sekä muiden kaavoitusten laatimisen tänä vuonna. Tällä hetkellä etsimme hankkeelle parhainta rahoitusmahdollisuutta. Joukkorahoitus sekä enkelisijoittajat ovat karsiutuneet tähän mennessä lupailevimmiksi vaihtoehdoiksi.

 

Katson tätä yrityshanketta erittäin pitkäjänteisenä projektina. Tämä tulee vaatimaan erittäin paljon aikaa sekä malttia, jotta onnistumme. Kyseessä on iso hanke ja isot rahat. Tässä on myös mahdollisuus tehdä historiaa ja luoda jotakin ainutlaatuista Tampereelle. Aika näyttää onnistummeko vai emme.

 

Yrityshankkeet ovat toki kivoja mutta niin on meikäläisen hyvinvointikin. Siihen tulen satsaamaan tänä vuonna erittäin paljon. Olen aloittanut hyvinvoinnin edistämisen 2021 vuoden joulukuussa, aloittamalla käymään terapiassa. En suostu kantamaan enää henkistä taakkaa vuosien takaa lapsuudestani, vaan aion ottaa ne käsittelyyn ja edetä elämässä. Olen huomannut, että minulla on kevyempi olo jokaisen terapiaistunnon jälkeen. Se on tehnyt hyvää, aion jatkaa käymistä aktiivisesti vuonna 2022. Satsaan psyykkiseen hyvinvointiini.

 

Harrastan myös aktiivisesti kuntosaliharjoittelua ja ensimmäinen aikomukseni oli, että menisin kisaamaan syksyn NFE Fitness kisoihin. Kuntosalipartnerini kuitenkin onnistui suostuttelemaan minut ja päätimme lähteä kisaamaan vasta 2023 kevään kisoihin. Kerkeän kisata tuon vuoden vielä kokonaisuudessaan junioreissa. Kevään kisoista tavoitteeni on voittaa SM-kultaa ja lähteä edustamaan Suomea ulkomaan kisoihin. Nyt 2022 vuoden tulen omistamaan hyvälle ”offikaudelle” ja tavoitteeni on ottaa nykyisestä 92kg painosta, 8kg lisää puntariin, ja lähteä vuoden lopussa 100 kiloisena dieettaamaan kohti kisoja.

 

Kaikki suunnitelmani ja tavoitteissa menestymisen, mahdollistaa uni. Tulen investoimaan tässä kuussa ostamalla asuntooni pimennysverhot. Tämä on yksi tapa, jolla pyrin optimoimaan unenlaatuani. Toiseksi tulen ostamaan itselleni kellon, tai ”Oura” sormuksen, jolla monitoroin unta. Kolmantena tulen tekemään sijoituksen uusiin silmälaseihin, joita käytän työskennellessäni. Laseissa tulee olemaan suoja siniseltävalolta. Tutkimusten mukaan sinivalo heikentää nukahtamisaikaa, unen laatua sekä itse unen kestoa. Istun suurimmat osat päivästä tietokoneen tai puhelimen ääressä, joten uskon tekeväni sinivalosilmälasien hankinnalla suurenkin eron unesta saatuun suorituskykyyni. Neljäntenä ja luultavasti tärkein asia on, että muutan iltarutiiniani sen kaltaiseksi, joka suosii unta. Tämän olenkin jo aloittanut. Olen vaihtanut tottumuksia siitä, kun katson jotain viihdettä syödessäni, luen kirjaa tämän sijasta. Rauhoitun enkä käytä sosiaalista mediaa. Menen nukkumaan viimeistään klo 22.15. Saan unta yöllä vähintään 9 tuntia. Olen huomannut muutoksieni eron päivittäisissä energioissani, henkisessä sekä yleisessä hyvinvoinnissa. Aikomukseni on optimoida nukkuminen vuodella 2022.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close