Unelmien Final Camp

28.03.16 Esseen kirjoittaja: Removed User
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: Globaali yrittäjyys, Luovat tuotteet ja liiketoimintamallit, Myynti, asiakkuudet ja verkostot

Tehtäväksi tuli kirjoittaa, millainen olisi unelmieni Final Camp. Asia putosi kuin tyhjältä taivaalta. Vaikka sitä olisi tarkoitus ruveta suunnittelemaan, niin en ollut uhrannut yhtäkään ajatusta, mitä se voisi meidän kohdalla olla. Minne menisimme? Millaisen projektin tekisimme? Millaiselle yritykselle/yhteisölle/vastaavalle tekisimme sen? Kuinka laaja se olisi?

 

Olen tiimimme ainoa restonomiopiskelija, ja salaa toivoisinkin, että projekti opettaisi minua restonomina enemmän. Olen jo lämmennyt enemmän ajatukselle, että ravintola-ala ei olekaan poissuljettu ajatus. Uskon kuitenkin, että näin ei tule tapahtumaan. Enemmistön toiveita ja tavoitteita tulisi kuunnella. Joten tämän idean haudattuani, toivoisinkin projektin olevan niin laaja, että jokaisen kyvyt ja taidot mitattaisiin siinä. Saisimme kaikki tasapuolisesti tehtäviä ja rakentaisimme yhdessä kokonaisuutta.

 

Minne menisimme?

 

Toivoisin itse uudistuvaa, kehittyvää ja mahdollisesti tulevaisuudessa työllistävää maata. En ole ikinä ajatellut muuttavani pois kotimaasta, mutta en poissulkisi ajatusta, vaan ottaisin selvää millaista se olisi. En ole mikään rantaleijona, joten kohteen ei välttämättä tarvitsisi olla lämmin. Nautin luonnosta, mutta myös kuitenkin teknologian uusista tuulista ja uuden kehittämisestä. Alueen historiakin kiinnostaa minua ja haluaisinkin sen olevan nähtävissä. Nämä ovatkin sitten mielenkiintoista yhdistää.

 

Olen halunnut matkustaa Japaniin. Maa missä yhdistyvät teknologia, historia, kulttuuri ja luonto. Poikkeaa merkittävästi nykytilanteesta, jolloin matka olisi opettavainen. Olen perehtynyt japanilaisen kulttuurin antimiin, jonka takia aika ei varmasti kävisi pitkäksi siellä. Luonto ja historia ovat käsin kosketeltavissa, kun mennään pääkaupungista kauemmaksi. Maa on teknologian kehityksessä meitä pidemmällä ja olisikin hienoa tehdä sellaista yhteistyötä Japanissa, mistä olisi hyötyä Suomessakin. Parhaassa tapauksessa opettaisimme toinen toistamme.

 

Saksa vetää minua myös puoleensa. Rouhea kieli, merkittävä historia, kulttuuri, työllistymistilanne ja luonto ovat minun vetonaulani. Saksan työllistymistilanne on tällä hetkellä todella hyvä, ja se voisi tarkoittaa mahdollista työllistymistä tulevaisuudessa. Hyvän työllistämistilanteen takia uskoisin, että yhteistyökin olisi laajempaa ja helpompaa hankkia.

 

Norja. Vakavarainen, meitä lähellä ja upea luonto. Tarvitseeko muuta enää sanoa? Yhteistyö olisi tehokkaampaa näin lyhyellä etäisyydellä. Ja taatusti pitkäaikaisempaa. Norjan jälkeen olisi mahdollisesti helpompaa laajentaa muihin pohjoismaihin, mikäli sellaiselle koetaan tarvetta ja kiinnostusta.

 

Millainen projekti?

 

Kuten aikaisemminkin jo mainitsin niin haluaisin tehdä ison projektin, joka työllistäisi meitä kaikkia. Kaikkien erityisosaaminen huomattaisiin siinä. Minua kiinnostaisi esimerkiksi tarjota koulutusta yrityksille. Henkilöstötyytyväisyys on sydämen asia ja voisi olla mahdollisesti aihe Final Campiin. Suomessa henkilöstötyytyväisyys on nousemassa ja siihen on löydetty hyvät työkalut. Voisimme tehdä siitä kattavan koulutuskokonaisuuden hyödyntäen kaikkien taitoja. Toinen, mikä olisi meille varmasti kehittävä, olisi ulkomaisen yrityksen ulkoasun uudistus. Mitä kasvavampi yritys kyseessä olisi, sitä hienompaa se olisi. Voisimme rakentaa ulkoasua, tuottaa sisältöä, kouluttaa, tehdä analytiikkaa tulosten mittaamiseen ja tehdä jatkosuunnitelmaa kehityksen ylläpitoon. Aika olisi tiimin kesken todella intensiivistä tuollaisen projektin ohella, ja siinä todella testattaisiin osuuskuntaamme. Ei olisi häiriötekijöitä, kuten koti, perhe, harrastukset yms. jolloin panoksemme voisi olla päätä huimaava tuolla, ja todella erilaista nykyisyyteen verrattuna.

 

Nyt tämän kirjoittaessa tunnen olevani ihan liekeissä Final Campista. Tehdään siitä unelmien projekti! Tällainen herättely tuli todellakin tarpeeseen, kiitos siitä kuuluu tiimin antamalle paja-aiheelle. Tämä on upea mahdollisuus kansainväliseen yhteistyöhön, kansainvälistymiseen, pitkäaikaisempaan asiakassuhteeseen, laajenemiseen ja työllistymiseen. Näin tarkemmin pohdittuna toivon, että ihmiset eivät mieti vain kohdetta, vaan myös mahdollisuuksia. Mitä yritys ajattelisi laajentaessaan ulkomaille? Millainen projekti olisi kippiksen arvoinen?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!