Tuntematon sotilas ja johtamisen taito

30.09.16 Esseen kirjoittaja: Patrik Peltoniemi
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tuntematon sotilas ja Johtamisen taito
Kirjan kirjoittaja: Tom Lundberg
Kategoriat: Johtaminen

Johdanto

Valitsin tämän kirjan koska olen seurannut Positiivareiden ajatusten aamiaista jo muutaman vuoden ajan ja tämä kirja tarttui käteen kun olin ystävälläni kahvilla. Kirja lupaa takakannessaan, että siitä on hyötyä esimiehillä sekä asiantuntijoille, joten tulevana yrittäjänä tulen varmasti tarvitsemaan tämän kirjan oppeja. Tässä kirjassa Lundberg tuo Väinö Linnan luomat rakastetut hahmot puhuttelevasti jungilaiseen arkityyppikontekstiin.

  1. Johtaja hahmot

”Tuntematon sotilas ja johtamisen taito – perustuu sveitsiläisen lääkärin, Carl Gustav Jungin (1875-1961) personaallisuusanalyysiin, jota hän kehitteli vuosikymmenien ajan ja jonka hän julkaisi 1920-luvun alussa. Tähän teoriaan olen johtamistaidon kontekstissa liittänyt Väinö Linnan (Tuntematon sotilas)-kirjan rakastetut henkilöhahmot, joista kansakunnan kollektiivisessa muistissa tullut unohtumattomia ja kestäviä arkkityyppejä” (Lundberg, 2011, S.14). Kuten suurin osa suomalaisista, jotka ovat joutuneet lukemaan Tuntemattoman Sotilaan peruskoulussa (tai ainakin katsoneet telkkarista kirjaan perustuvat elokuvan) tiedämme että se oli täynnä ikimuistoisia yksilöitä, josta yksi oli rivimies, yksi oli hauskuttaja, yksi oli hyvä ihmisjohtaja ja joku rautainen ammattilainen. Yhtenä esimerkkinä Lundberg nostaa Koskelan joka on mutkaton ja karismaattinen ja äärettömän vastuuntuntoinen omia miehiään kohtaan, mutta hän ei ole kiinnostunut suurista asioista, jotka eivät ole hänen vallassaan. ”Asialliset hommat suoritetaan, muuten ollaan kuin Elun kanat, kuten Koskela itse toteaa päästessään Rahikaisen puntikselle”(Lundberg, 2010, S.21). Kirjassa myös siteerataan tohtori Vesa Nissistä, joka on kirjoittanut kirjan syväjohtamisesta, hänen mukaan Koskelan kaltaisella johtajalla ei ole kykyä ajatella asioita laajasti. Tästä syystä Koskelasta ei hänen mielestään ole nykyisin esimerkiksi yrityksen toimitusjohtajaksi. Mielestäni tämä väite pitää paikkaansa, koska mielipiteeni on että toimitusjohtajan pitää pystytä hallinnoimaan isoja kokonaisuuksia koko yrityksen organisaation laajuisesti.

Positiivarit järjesti takavuosina kotisivuillaan (www.positiivarit.fi) kyselytutkimuksen Tuntemattoman Sotilaan- johtajatyypeistä. Kirjassa julkaistiin lukioiden antamat vastaukset sekä perustelut eri henkilöistä. Koskela sai eniten positiivisia mainintoja kun taas Lammio sai eniten mainintoja huonoimpana esimiesmallina. Kirjassa lukijat ovat kommentoineen Koskelaa esimerkiksi näin ”Koskela on rauhallinen, lähellä porukkaansa ja saa sen tekemään mitä tahansa”, kirjoitti yksi vastaajista(Lundberg, 2010, S.24)  kun taas Lammioista yksi kirjoittaja sanoin näin ”Piti tiukasti kiinni asemastaan ja sen suomista oikeuksista. Kohmentaminen ei koskaan saa aikaan innostusta eikä taistelutahto”(Lundberg, 2010. S,25). Väinö Linna kuvaakin romaanissaan taitavasti eri henkilöiden osaamista ja yksilöpiirteitä, ja löydämmekin nopeasti oman lempi hahmomme, sillä olemmehan me ihmiset laumaeläimiä ja samaistuvia olentoja.

  • 16 erilaista johtajatyyppiä

Linberg tuo kirjassaan esille 16 erilaista johtamistyyppiä johon voidaan hyvin peilata Tuntemattoman Sotilaan-hahmoja. Erilaiset johtajatyypit ovat: ”Asumaniemi-tyyppi ESFP, Hietanen –tyyppi ENFP, Honkajoki –tyyppi INTP, Jalovaara –tyyppi ISFJ, Kaarna –tyyppi ENTP, Kariluoto –tyyppi ENFJ, Koskela –tyyppi INFP, Lahtinen –tyyppi INFJ, Lammio –tyyppi ESTJ, Lehto –tyyppi INTJ, Mäkilä –tyyppi ISTJ, Määttä –tyyppi ISTP, Rahikainen –tyyppi ESTP, Rokka –tyyppi ENTJ, Sarastie –tyyppi ESFJ, Vanhala –tyyppi ISFP (Lundberg, 2010, S.61-217). Jokaisella henkilöllä on oma tapansa toimia ja mahdollisesti johtaa tilanteissa. Otan tässä nyt esimerkiksi Asumaniemen –tyypin ESFP (Spontaani ja energinen käytännön johtaja) jonka vahvuuksia ovat luovuus, vahvuus, innostavuus, anteliaisuus sekä joustavuus. Asumaniemi oli Tuntemattomassa sotilaassa todellinen tähdenlento. Hänessä oli paljon samaa kuin Rokassa, eli hän oli joukkueen taistelija joka osasi myös motivoida muita suorittamaan parhaansa. Asenne on Asumaniemellä kunnossa ja se näkyy hänen tekemisessään kun hän saapuu rintamalle torjuntataisteluiden keskellä. Omat vahvuuteni ovat hyvin samanlaisia kun tämän tyyppisillä henkilöillä. Nämä henkilöt innostuvat aidosti ja haluavat auttaa muita menestymään, koska tietävät että vain auttamalla muita voit myös itse menestyä. Kirja ylistääkin paljon Asumanimen –tyyppiä esimerkiksi sanoin ”Avoin ja seurallinen pomo, täysillä tässä ja nyt, Auta – Siis olen, Tiimi tarvitsee myös solistin” (Lundberg, 2013, S.64-66). Ihmiskeskeisyys ja avuliaisuus ovat mielestäni tärkeimpiä piirteitä hyvässä johtajassa.

Kirja oli mielestäni todella mielenkiintoinen ja se avasi silmäni erilaisille ihmistyypeille ihan eri tavoin. Olen lukenut Väinö Linnan romaanin sekä katsonut molemmat elokuvat jota romaanista on tehty, ja tmä tapa käydä läpi asioita kuten kirjassa osui ja upposi itteeni toden teolla. Suosittelen kirjaa ihan jokaiselle ihmiselle jotka haluavat oppia itsestään uutta ja samalla haluavat kehittää ihmisjohtamistaitojaan!

 

Kirja:

Tom Lundberg: Tuntematon sotilas ja Johtamisen taito (Positiivarit Oy, 2011)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!