Tiimityöskentely tuloksien takana

11.12.16 Esseen kirjoittaja: Eelis Piipponen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tiimit ja tuloksekas yritys
Kirjan kirjoittaja: Jon R. Katzenbach ja Douglas K. Smith
Kategoriat: Uncategorized, Oppiva organisaatio

Kaikki ihmiset eivät ymmärrä tai välitä tiimityöskentelystä. Tiimityöskentely on kuitenkin todistetusti hyvä ja menestyvä tapa saada aikaan tuloksia, jota jokainen firma haluaa toiminnallaan saada. Tiimityöskentelyn vahvuudet liittyvät monipuolisuuteen ja nopeaan reaktiokykyyn. Tiimejä määritellään eri lailla, on urheilujoukkueiden tiimejä, on tiimejä jotka tekevät töitä yhdessä ja osa pitää myös avioliittoa tai ystävyyssuhdetta tiiminä. Tekstissä käsittelen tiimiä joka työskentelee yhdessä, mitkä ovat konkreettisesti sen vahvuuksia verrattuna yksilösuorittajiin ja myös omaa opiskelua tiimissä ja kuinka se toimii. Lähteenä olen käyttänyt kirjaa Tiimit ja tuloksekas yritys jonka ovat kirjoittaneet paljon tiimissä työskentelyä tutkineet Jon R. Katzenbach ja Douglas K. Smith.

Keino, ei päämäärä

Yleisesti tiimityöskentelyä pidetään hyvänä päämääränä, mutta tiimityöskentely ei ole päämäärä vaan keino, saada aikaiseksi haluttuja asioita esimerkiksi yrityksen uutta markkinointisuunnitelmaa tai vastaavaa projektia. Omassa opiskelussamme päämääränä on jokaisen henkilökohtainen oppiminen ja valmistautuminen työelämään ja tiimi on erinomainen keino saavuttaa tämä päämäärä. Työmaailmassa tiimejä on kolmea erilaista; suosituksia antavia tiimejä, suorittavia tiimejä ja johtotiimejä. Esimerkkinä tästä meidän omassa yrityksessämme suorittavia tiimejä ovat hr-tiimi (human resources), joka pitää huolta yrityksemme hyvinvoinnista, sekä taloustiimi, joka taas vastaa yrityksemme taloudesta. Nämä suorittavat tiimit ovat siis keino joiden avulla pääsemme koko yrityksemme kanssa asettamiimme tavoitteisiin.

Yksilösuoritukset piilossa

Moni uskoo, että tiimityöskentely estää tai piilottaa yksilösuoritukset, mutta itse olen asiasta hieman eri mieltä. Okei, tottahan se on, että yksilösuoritus näkyy ulospäin maailmalle selkeämmin, mutta se usko sen olevan yhtä hyvä. Esimerkkinä mainittakoon koulullamme olleet myyntipäivät, jossa myimme muita yrityksiä vastaan kilpaan tuotteita. Vaikka sijoituimme kolmansiksi, mikä oli koko tiimiltämme erinomainen suoritus, löytyi yrityksemme sisältä selkeitä hyviä yksilösuorituksia. Tämä suoritus näkyi tiimimme sijoituksessa, mutta tiimimme sisällä on nostettu hyvin myyneet yksilöt esille ja heidän suoritustaan on kehuttu myös muille yrityksille, näin ollen hyvä yksilösuoritus ei jää kokonaan yrityksen varjon alle.

Kun tiimityöskentelyssä vastuu jaetaan monelle ihmiselle, ei yksi ihminen joudu ottamaan liian paljoa itselleen vastuuta vaan vastuu levittyy tasaisesti. Tällöin itsensä korostaminen ja yksilövastuu nousee esille kun suunnataan kohti tiimin työn tavoitetta. Itsensä korostaminen ja yksilövastuu voi vaikuttaa tiimiin kahdella tavalla, se voi joko estää tiimin muodostumisen ja tuhota sen täysin tai olla kollektiivinen voimalähde. Tämän takia tiimiin olisi hyvä saada henkilöt, joista jokainen ymmärtää oman vastuunsa ja suorittaa sen kunniallisesti, eikä lähde sooloilemaan ja yrittämään ratkaista kaikkia ongelmia. Jos tiimin jokainen jäsen saadaan ymmärtämään yksilövastuu, on jokaisen tuoma vastuu ja taitotaso selkeä voiman lähde koko tiimin toiminnassa.

Osa vastustaa

Kaikki eivät pidä tiimityöskentelyä hyvänä toimintatapana. Monella uskonpuute tiimityöskentelyn tuloksista on suurin ongelma, koska he ajattelevat tiimityöskentelyn aiheuttavan enemmän ongelmia kuin hyötyä, koska jäsenet kuluttavat aikaa turhanpäiväisiin kokouksiin ja saavat enemmän aikaan valituksia kuin rakentavia tuloksia. Osalla on henkilökohtaisia pelkoja tiimityöskentelyä kohtaan, koska he ovat todellisia yksinpuurtajia ja he eivät halua olla muiden kanssa tekemisissä, koska eivät usko että jaksaisivat katsella muita ja tulla heidän kanssaan toimeen. Osa ihmisistä taas uskoo organisaation heikkoon suoritusmoraaliin, mikä yleisesti johtuu selkeän päämäärän puutteesta.

Tottahan se on, että jokainen ei ole tiimipelaaja, eikä tule toimeen muiden kanssa. He haluavat tehdä työnsä yksin ja rauhassa, mutta onko työn tulos silloin niin hyvä? Onko asiaa katsottu tarpeeksi monelta kantilta? Onko tässä nyt vain yksi mielipide mukana? Itselleni herää tällaisia kysymyksiä, jos työ on suoritettu yksin, kuin että se olisi suoritettu tiimissä. Tiimityöskentely pystyy reagoimaan muutoksiin nopeammin kuin yksilösuorittajat, tiimityöskentelyssä näkökulmia tulee monesta eri näkökulmasta ja ideat ovat rikkaampia, tiimin työ pystyy etenemään, vaikka yksi olisikin hetken poissa pelistä. Esimerkiksi tällaisia asioissa tiimityöskentely päihittää yksilösuorittamisen. Tiimityöskentelyn menestyksen näkee esimerkiksi näistä paikoista jossa tiimityöskentelyä käytetään; armeija, koululaitokset, hyväntekeväisyystoiminta ja valtionhallinto. Näistä kaikki menestyvät tiimityöskentelyn ja yhteisen tavoitteen takia. Mielestäni armeija on ehkä paras esimerkki tiimityöskentelyn hyvistä puolista.

Mitä itse olen mieltä

Itse pidän tiimissä työskentelystä ja siihen on monia syitä. Tärkeimpiä syitä ovat muilta oppiminen, vastuun jakaminen ja tiimin luoma positiivinen paine suorittamiseen. Olen huomannut ja oppinut itsestäni uusia puolia nyt työskenneltyäni noin 4 kuukautta tiimissä. Olen aina ajatellut, että tiimityöskentelyssä olen se joka puhuu paljon ja kertoo aina mielipiteensä, mutta nyt olen huomannut että osaan myös kuunnella paljon, enkä välttämättä olekaan se tiimin puheliain ihminen. Tykkään myös siitä, että kun vastuu on jaettu, saa myös työskennellä yksin ja hoitaa oman tonttinsa kunniakkaasti, joka näkyy tiimiltä saamasta hyvästä palautteesta ja loppuen lopuksi tiimin saavuttamasta tuloksesta. En osaa vielä sanoa, haluaisinko itse työskennellä loppuelämääni tiimissä, mutta tällä hetkellä nautin siitä ja olen huomannut paljon tiimin tuovia positiivisia puolia omaankin tekemiseen.

 

Tiimityöskentely on siis keino päästä haluttuun tavoitteeseen ja yleisesti ottaen se on keino, joka tuo parempia tuloksia, kuin yksilösuorittaminen. Tiimissä on yhteinen vastuu saavutettavasta tuloksesta ja niin onnistumiset kuin epäonnistumisetkin tulevat koko tiimin kontolle, joten yksilöt eivät ajaudu itselleen liian suuriin ongelmiin. Moni ihminen myös vastustaa tiimissä työskentelyä, eikä nauti siitä ja haluaa työskennellä yksilöinä. Kirjassa sanotaan, ”Tiimien hauskanpidossa on ainutlaatuista se, että se tukee tiimin suorituksia ja saa niistä lisäpontta.” ja omien kokemuksieni perusteella voin sanoa, että pitää 100 prosenttisesti paikkaansa!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!