Tampere
19 Apr, Friday
-3° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Tiimityön kaksi ja puoli vuorokautta



Kirjoittanut: Jenna Keskinen - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tiimityö on yksinkertaisimmillaan yhteisen tehtävän suunnitelma ja toteutus, joka tapahtuu mahdollisimman muuttumattomassa kahden tai useamman ihmisen kokoisessa ryhmässä tai tiimissä. Henkilöt ovat vuorovaikutuksessa keskenään, ja heillä on työstettävän asian tiimoilta yhteinen tavoite.

 

Marjukka Nieminen pohtii tiimityötä eri näkökulmista blogissaan Tiimityöllä voittoon (2014). Hän käy tiimityön monet mahdollisuudet läpi sen ytimestä sen merkitykseen myynnissä ja tuloksenteossa, sekä siitä aina tiimihengen vaikutukseen ympäristöä ajatellen. Proakatemian myyntipäivissä voi samaistua jokaiseen näihin osa-alueeseen, kun eri tiimit painavat täydet kaksi ja puoli vuorokautta saavuttaakseen yhteisen onnistumisen. Vuosi vuodelta huomataan paremmin, kuinka tiimipelin toimivuus luo onnistumisen myös kilpailutilanteessa. Jos 16 ihmisellä on naama niin sanotusti norsun veenä joka päivä aamusta iltaan, ja arvostus sekä kunnioitus toisia kohtaan puuttuu, on turha odottaa isoja yhteisiä koko tiimin saavutuksia.

 

Ei ole merkitystä puhutaanko ammattilaisten joukkueurheilusta vai bisneksestä, kun lähdetään luomaan tiimihenkeä. Jokaisessa tiimissä sen jokaiselle jäsenelle tulisi olla oma paikkansa. Tällöin kaikilla on oma vahvuutensa, ja varmuus siitä, että itse voi olla parhaimmillaan käsittelemänsä asian parissa. Tämä on tärkeä muistaa myyntipäiviä suunnitellessa, jotta jokaisesta tiimiläisestä saadaan paras mahdollinen itsensä esiin parin päivän rutistuksessa. Pitää myös muistaa, että ei ole enemmän tai vähemmän tärkeitä rooleja, vaikka niiden luonteet voivatkin olla hyvin erilaisia. Toinen organisoi ja ottaa vastuun koko myyntipäivien rakenteesta, yksi pystyy parhaaseen lopputulokseen puhelimessa ja kolmas loistaa asiakkaiden kanssa kasvotusten. Tämä roolien jako nimenomaan luo kunnioituksen omaa ja muiden tekemistä kohtaan, kun jokainen saa onnistumisia omalta osa-alueeltaan. (Nieminen 2014.)

 

Nieminen toteaa blogissaan, että myyntiä voidaan pitää pitkälti fiilislajina. Siinä korostuu nykypäivänä koko ajan enemmän yhteistyön merkitys, sillä kun tiimi toimii saumattomasti, projekti saadaan paremmalla lopputuloksella saatettua loppuun. Myös myyntipäivillä on tärkeää hyödyntää ihmisten välistä vuorovaikutusta siinäkin määrin, että kaksikot joilla ”klikkaa” parhaiten, on järkevin pistää isomman haasteen eteen. Molempien on tuolloin helpompi poistua omalta mukavuusalueeltaan, kun toisen tuki tuntuu turvalliselta. Tämän koen myös onnistuneen meidän tiimissä myyntipäivien aikana.

 

Hyvä tiimityö johtaa parempiin tuloksiin. On monessakin tilanteessa todettu, että huono fiilis tarttuu paremmin kuin hyvä, mutta mikäli hyvää on tarpeeksi ja suhteessa reilusti enemmän, on vaikeampi jäädä itsekään huonolle mielelle. Tämä on ehkä kaiken a ja o tiimin yhteisessä tekemisessä, kun jokainen sitoutuu antamaan oman roolinsa kautta parhaan mahdollisen panoksensa ja vähän yli yhteisen hyvän vuoksi. (Nieminen 2014.)

 

Mielestäni Niemisen blogin yksi väliotsikko ”Hyvä tiimihenki näkyy ja kuuluu kauas” kuvastaa paremmin kuin hyvin tiimimme osalta viimeisiä Proakatemian myyntipäiviä, mihin osallistuimme. Hyvä meininki näkyy ulospäin, se huomataan ja aiempaan vedoten se myös tarttuu helposti. Kirsikkana kakun päälle todettakoon, että kuulin ohimennen myyntipäivien aikana, kuinka toisen tiimin jäsen totesi meidän Hurman olevan ainoa tiimi, joka tulee vielä hymyillen paikalle. Se jos joku kertoo siitä, että jotain on tehty oikein. Tiimi toimii. Yhdessä.

 

 

Nieminen, M. 2014. Tiimityöllä voittoon. Luettu 25.10.2018. http://www.empore.fi/blogi/?p=133

Kommentoi