Pihin bloggarin taktiikka

07.09.16 Esseen kirjoittaja: Removed User
Kirjapisteet: 1
Kirja: -
Kirjan kirjoittaja: -
Kategoriat: Luovat tuotteet ja liiketoimintamallit, Myynti, asiakkuudet ja verkostot, Yrityksen talous

Lueskelin taannoin ahkerasti erilaisia sijoitusblogeja. Tiedätte varmaan sen tilanteen, kun älypuhelimen selainsovelluksessa välilehtiä on avattu jo niin monta, että tietokonetta on enää turha käynnistää? Säästää aikaa, kun niska kyyryssä räplää edelleen kännykkää.

Tutkailin intohimoisesti kymmeniä postauksia sellaisesta tyypiltä kuin P.Ohatta. Kaverin artikkelit ovat asiapitoisia ja kirjoittamistyyli mielenkiintoinen. Blogi kertoo hänen omista kokemuksistaan höystettynä töräyksellä faktapohjaista majoneesia, kuitenkaan antamatta sivustostaan liian kerroshampurilaismaista mielikuvaa.

Toinen tykkää Mäkkäristä, toinen Hesestä. Saman huomaa myös blogin yllättävän suositusta kommenttikentästä, jossa nettikansa vaikuttaa lähes yhtä paljon kuin kukkahattutädit aiheesta Ratinanranta loves Blockfest. Aamulehden kannasta poiketen, Pohatta kuitenkin myöntää virheensä ja toiseksi osallistuu keskusteluun käyttämättä sitä surullista tennismatsi-taktiikkaa.

Tavoitteena Pohatalla on kirjaimellisesti jäädä “kolmevitosena eläkkeelle”.

Miten tämä sitten on mahdollista? Pappani oli aikoinaan veturikuski ja jäi viiskymppisenä ryystämään valtion velliä ja juippi kehtaa laukoo tollasta. Luuleeko toi äijä olevansa Ameriikassa? Eihän meillä nykynuorilla mitään eläkettä tule olemaan, sanoo jo keski-ikäinenkin Matti sormiaan nyrkkiin pudistellen. “Tehtaalle tehtaalle poika.”

Tuntuu siltä, että case taloudellinen riippumattomuus on tullut kahvipöytäkeskusteluihin vahvasti käydäkseen. Tai ainakin yrittänyt. Iltalehtikin päätti repäistä ja kirjoitti aiheesta artikkelin, jonka suosittelen varauksetta lukemaan.

Itseäni kiinnostaa suunnattomasti Laurin ja Mikon haastattelu. Ai miksi? Koska tunnen lähipiiristäni tasan yhden ihmisen, joka jakaa samaa ajatusmaailmaa kanssani. Kaveripiirissäni suurin vittuilun aihe heti pieleen menneen humalahipan jälkeen on meikäläisen rahankäyttö. Yksinäistä, eikö?

Jenkkityylillä päätyyn saakka

Jos huomasit aiemmat hyperlinkit ja erehdyit vielä painamaan niitä, niin ehkä tajusit mitä ylipäätään hain tällä kirjoituksella takaa. Iltalehden haastattelema Mikko alias Pohatta, ei vain ole fiksu rahankäyttäjä, vaan myös erittäin taitava bloggaaja.

Yhdestä artikkelista päätyy liian helposti toiseen mokomaan, jonka kautta löytyy jälleen kolmas. Ja aamupäivän näpyttelyn jälkeen tajuat, että olet juuri viettänyt tunteja päivästäsi saman miehen sivustolla. Olet ehkä jopa sohaissut hiirelläsi ärsyttävästi vilkkuvaa mainosbanneria, tai kenties tehnyt opiskeluusi liittyvän esseen. Hups.

Tilannetta voisi kärjistäen verrata siihen, että menet Mikon kanssa kahvilaan, tarjoat hänelle pullakahvit ja siirrät viissenttisen jokaisen tasatunnin kohdalla hänen puolelleen pöytää.

Ei ihan suotta kutsua itseään Pohataksi.

 

/ER/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Keskustele artikkelista

3 kommenttia to “Pihin bloggarin taktiikka”

 1. Mikko Kiviranta sanoo:

  Heipä hei Eetu!

  Täällä jälleen viides kerta paskaa peräjälkeen jne jne.

  Mutta asiaan.

  Teksti oli täyttä sontaa. En tiiä mistä sä näitä kirjapisteitä oikeen luulet repiväs, mut jos täs vaihees on 79 kirjapistettä ni ei auta ku pyytää Veijo paikalle. Otetaan joryssa esille tää törkee kirjapisteväärennös.

  PS: Et tule valmistumaan joulukuussa Proakatemialta.

  Terv. apuvalmentaja

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Eetu Ruusukallio sanoo:

  Hei Mikko!

  Kutsu kultasormeks, kuka muuka vetää tälleen?

  Eikös tullutkin heti ylimielinen kuva? Kirjoitettu sana on siitä niin mielenkiintonen juttu, että vaikka kuinka kirjoitat että hauki on kala, niin lukija voi silti ymmärtää että kala on hauki.

  Sitten kun on siinä pisteessä, että pystyy hallitsemaan ihmismassoja muutakin kuin erään piikkiaidan kyltin fontissa, niin voi olla joko tyytyväinen tai harkita mielisairaalaa.

  PS: Ei se itsekuri, vaan se juttu mihin tässäkin on jo viitattu. You know

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Martin Kovanen sanoo:

  Nää sun tekstit on kyllä huippuja! Välillä ymmärrys ei edes riitä siihen, että jollain on tällainen taito kirjoittamisen suhteen, kun mikä on sulla. Taloudellinen riippumattomuus kuulostaa monen mielestä hyvin utopistiselta ajatukselta. Kaunista sananhelinää, sanoisi varmaan joku kaavoihin kangistunut ja asiasta tietämätön kaveri. En itse kuitenkaan hetkeäkään epäile sitä, että sen saavuttaminen olisi edes joku haaste.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!