Ootko olemassa?

12.10.17 Esseen kirjoittaja: Teemu Pinomäki
Kirjapisteet: 1
Kirja: Kuka
Kirjan kirjoittaja: Minä olen
Kategoriat: Johtaminen

Moni varmaan muistaa Jim Carrey taannoisen muotiviikkojen avautumisen turhuudesta ja kuinka mikään ei merkitse mitään ja ikonit on vitun turhia. Suuri huoli nousi kermaposkille, kun jo ennenkin mielenterveytensä kanssa taistellut ikoni (pun intended) alkaa laukoa nihilistisiä lausuntojaan.

Itselläni on kesän aikana kehittynyt hyvin samanlainen maailma. En välittänyt yhdestäkään projektistani, harrastuksista tai ihmisistä ympärillä. Millään ei ollut merkitystä. En tiedä miksi, mutta Rick & Morty on ihmismielellä ehkä parahin lääke miettimään maailman merkitsemättömyyttä. Ehkä toistuvien eksistentiaalisten jaaritteluiden jälkeen alkaa oma alitajunta käydä samaa keskustelua kuin Rickin.

Hyvin samankaltaisia ajatuksia maailmasta ja olemassaolosta Carreyn kanssa, on jakanut jo edesmennyt filosofi Friedrich Nietzsche. Nietzschen mielestä ihminen voikin syntyä ihmisenä vasta, kun pystyy itse luomaan omat arvonsa ja norminsa. Näin siis ylittäisit kaiken tämän kaiken tyhjyyden, merkitsemättömyyden ja turhuuden. Vastaus kysymykseen elämän tarkoituksesta olisi omissa käsissä, eikä kenenkään muun.

Niin, siis se mikä kermaperunoilla meni yli hilseen, saattoi monella (toivottavasti edes osalla) muulla kolahtaa. Jos todella rupeaa miettimään, niin kyllähän nämä ”ikonit” joita juhlittiin, on aivan vitun perseellinen kuva maailmasta. Sun elämän merkitys piilee sun merkityksessä tähän vääristyneeseen maailmaan, haistakaa paska! En tiedä oliko muotiviikon ikonit niitä turhimpia asioita, mutta top listalle menee.

Sen sijaan Jimi (vaan kavereiden kesken) tuntuu löytäneen omat norminsa, omat arvonsa. Herran viimeaikaisien käytöksen perusteella, joko markkinoidaan uutta dokkaria tai koitetaan saada muitakin näkemään some twerkkaajia pidemmälle. Vitun surullista perustaa oma todellisuus jonkun toisen todellisuuteen. Sä olet yhtä merkityksellinen, kun sun instagram tili. Sometan eli oletan olevani olemassa.

Ootko sää valmis luomaan sun omalle elämälles merkityksen vai haluukko uida ikuisenvirran mukana? Peiliin kattominen on erittäin vaikeeta, varsinkin ilman selffiee. Itselleni ehkä vaikeinta on löytää merkitys ilman suoritusta. Vai voiko sitä olla? Yhteiskunnassa, jossa suorittajat ovat sankareita, idoleita ja vaikka niitä ikoneja, on vaikeaa löytää arvo arkisista asioita. Kuka muka sit seurais mun instaa?

Vielä tähän kirsikkana kermakakkujen päälle heitän pientä mukavaa ilta miettimistä seuravaan fraasin kera: ”Kukaan ei ole olemassa tarkoituksesta, kukaan ei kuulu minnekään, kaikki tulevat kuolemaan.” Astutko sä kohti omia arvoja ja normeja, ihmistä, vai otakko peilin kautta uuden kuvan ja jäät ikuiseen limboon.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Ootko olemassa?, 5.0 out of 5 based on 4 ratings Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!