Miten määrittelet menestyksen?

10.03.19 Esseen kirjoittaja: Tuomas Aro-Heinilä
Kirjapisteet: 1
Kirja: Ei kirjaa
Kirjan kirjoittaja: Ei kirjailijaa
Kategoriat: Uncategorized

Mitä menestys on? Onko se objektiivisesti katsottava asia?

Menestys on sitä, miten kukin sen määrittelee. Dan Lok antaa videollaan (2018) hyvän määritelmän menestykselle. Hänen mukaansa menestystä on sitä, kun toteuttaa ennaltamääriteltyä suunnitelmaa onnistuneesti pitkällä aikavälillä pitäen samalla hauskaa. Puretaan tämä osiin. Menestyksen osat:
1. Pitkän aikavälin suunnitelma (> 1 v.)
2. Onnistuneesti toteuttaminen
3. Hauskanpito

Dan Lok on multimiljonääri. Voisi kuvitella hänelle menestyksen olevan mitattavissa rahassa. Sitä se ei kuitenkaan ole hänelle. Videollaan (2018) häne kertoo kuinka hänellä on monia häntä rikkaampia ystäviä, jotka elävät erittäin köyhää elämää henkisesti hänen mielestään. Olemme kaikki varmaan kuulleet syyllistävästi kuinka ihmiset Afrikassa ovat onnellisia, vaikka heillä on niin vähän. Menestys ja onni eivät siis ole olosuhteista riippuvaisia. Joku harahtaa Afrikka esimerkin jälkeen etsimään autuasta oloa riisumalla elämänsä kaikesta. Löytääkö hän autuuden, ehkä.

Menestyminen ei ole määränpää. Yllä oleva määritelmä saattaa saada ajattelemaan menestyksen olevan määränpää. Määritelmässä kuitenkin puhutaan siitä, kuinka menestystä voi kokea jo toteuttaessaan suunnitelmaansa. En tavoittele menestystä, elän sitä. Hengitän sitä. Menestyn missä tahansa asiassa, johon ryhdyn. Toteutan elämäni suunnitelmaa pitkällä aikavälillä onnistuneesti ja toden totta pidän samalla hauskaa.

Rakas lukija. Mitä sinulle on menestyminen? Oletko määritellyt sen toisin. Miten?

LÄHTEET
Lok D.. 2018. What’s Your Definition of Success. Katsottu 10.3.2019.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!