Matka kohti päämäärää

02.11.17 Esseen kirjoittaja: Jani Bieck
Kirjapisteet: 1
Kirja: Miksi päämäärällä on väliä?
Kirjan kirjoittaja: Renata Ali-Raatikainen
Kategoriat: Uncategorized

Jani Bieck

2.11.2017

Blogiessee

 

 

Matka kohti päämäärää

 

 

En ole aiemmin jaksanut tai viitsinyt kovin monia blogeja lukea, mutta ystäväni Renatan blogia olen lueskellut. Siitä syystä ehkä ensimmäisen blogiesseeni tekeminen minulle tutun ihmisen kirjoituksesta on helpointa. Hänen kirjoituksensa päämäärän merkityksestä oli mielestäni napakka ja kiteytyy hyvin neljään eri vaiheeseen, jotka matkalla kohti päämäärää on pidettävä hänen mukaan jatkuvasti mielessä. Seuraavaksi voisin vielä lisätä omaa värikynääni ja syventyä vaiheisiin, jotka ovat siis : päämäärän asettaminen, deadlinen asettaminen, suunnitelman teko ja siinä pysyminen.

 

Step 1.

Päämäärän asettaminen on toki tärkeää, mutta haluaisin itse tuoda esille myös välitavoitteiden asettamisen merkityksen. Ne ovat mielestäni siinä mielessä myös vähintään yhtä tärkeitä, koska ne kertovat meille, että olemmeko me edes matkalla kohti sitä isoa päämäärää. Minulla itsellä on esimerkiksi isona päämääränä, että tulen kahden vuoden kuluttua saamaan Youtube-kanavalleni 10 tuhatta seuraajaa, niin siihen voi hyvin asettaa pienemmäksi välitavoitteiksi sen, että esimerkiksi tekee joka viikko videon sinne Youtubeen saadakseen sitä näkyvyyttä. Aina videon tehdessäsi saat onnistumisen tunteita ja toivottavasti myös seuraajakunta kasvaa.

 

Step 2.

Deadlinen asettaminen antaa toki tietynlaisen paineen siitä, että asioita täytyy saada aikaiseksi. Tämä tietynlainen paine on aina hyvästä, mutta täytyy tässäkin asiassa olla armollinen ja ettei vaadi itseltään ihan mahdottomia. Itsellä esimerkiksi se kahden vuoden tavoite on suuntaa antava, enkä varmasti tule masentumaan, vaikka jos tavoite jäisi muutamalla seuraajalla vajaaksi. Kunhan nyt vain pitää mielessään, ettei ala liikaa löysäilemään.

 

Step 3.

Ilman hyvää suunnitelmaa on varmasti itse tekeminen vaikeaa aloittaa. Suunnitelman voi Renatan mukaan kirjoittaa ylös ja se on hyvä keino! Itse haluaisin tuoda tähän vielä lisäksi visualisoinnin näkemyksen. Tarkoituksena on siis käydä ihan omassa mielessään tätä suunnitelmaa kohti isoa päämäärää läpi. Sinun pitäisi visualisoida monet eri tilanteet ja käänteet, jolloin olet mahdollisimman hyvin valmistautunut kaikkiin onnistumisiin sekä vahinkoihin, joita et ollut suunnitellut. Täten tulet pääsemään vielä entistäkin varmemmin tavoitteeseesi.

 

Step 4.

”Pysy suunnitelmassa äläkä koskaan ikinä luovuta!” Näihin Renatan sanoihin minulla ei ole oikeastaan mitään lisättävää.

 

Toivottavasti jokainen meistä löytää jonkun tietyn intohimon kohteen, jonka pohjalta voi asettaa itselleen selkeän päämäärän. Tsemppiä jokaiselle tälle matkalle kohti omaa sellaista!

 

-Jani Bieck

 

Linkki alkuperäiseen blogiin :

MIKSI PÄÄMÄÄRÄLLÄ ON VÄLIÄ?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

2 kommenttia to “Matka kohti päämäärää”

 1. Elina Merviö sanoo:

  Oletko asettanut omat stepit tavoitteitasi kohti?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Jani Bieck sanoo:

   Olen asettanut! Niistä lisää seuraavien blogikirjoitusten muodossa! 🙂

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!