Kohtele muita niinkuin haluat sinua kohdeltavan

12.02.17 Esseen kirjoittaja: Eelis Piipponen
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: Myynti, asiakkuudet ja verkostot

Onko parempaa kun olla töissä, nyt esimerkiksi koko viikonlopun työskennellyt messuilla ja kun asiakas tulee kertomaan sinulle että hänellä on kysymys, mutta en osaa vastata siihen. Ihmiset ovat nykyään niin pinnallisia, ihmisiä tuomitaan ulkonäön perusteella järjettömän paljon. En todellakaan väitä, että en itse koskaan tuomitsisi ketään, mutta nuoresta iästä saa työmaailmassa kärsiä kunnolla.

Ymmärrän naisia, jotka ovat miesvoittoisella alalla, kuten auto alalla tai vapaa-ajan moottoriurheilu alalla. Heitä ei arvosteta ja heidän sijaansa pyydetään ”oikeaa” myyjää paikalle auttamaan.

Olin viikonloppuna venemessuilla töissä myymässä venetrailereita, joista minulla on nuoresta iästä huolimatta paljon käyttökokemusta ja tietoa, koska työskentelen niiden kanssa kesäisin. Ihmiset eivät tunnu ymmärtävän tätä. Osalta asiakkaista saa kunnioitusta tietämyksestä ja kun kertoo omista käyttökokemuksistaan, mutta osa miehistä tulee aukomaan päätään kun tällainen nuori kaveri kertoo heille miten traileria käytetään.

Mielestäni myyjän työssä on parasta (klousaamisen jälkeen) päästä niin sanotusti lyömään asiakkaalle luu kurkkuun. Aina puhutaan, että asiakas on oikeassa, mutta viikonlopun aikana olen huomannut, että kun asiakas tulee aukomaan minulle päätään ja pystyn kokemuksen perusteella aukomaan takaisin faktatiedoilla, heistä tuleekin yllättävän ystävällisiä ja ymmärtäväisiä.

Tästä tulemme siihen, että jokaisen pitäisi päästä viikoksi kokeilemaan myyjän työtä ja ymmärtämään, että niin sinua kohdellaan kuin sinä kohtelet myyjää. Ei sinunkaan työpaikalle tule muut kertomaan, että et osaa tehdä työtäsi tai olet tietämätön työhön, mitä myyjän työssä kokee usein.

Eli ”Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille”

 

Lähteet:

Evankeliumi Matteuksen mukaan – Raamattu

 

Julkaistu: http://pieceoftotal.blogspot.fi/2017/02/kohtele-muita-niinkuin-haluat-sinua.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Tagit: , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!