Viis siitä johtamisesta

24.10.16 Esseen kirjoittaja: Riku Mäki
Kirjapisteet: 0
Kirja: 5 Levels of Leadership
Kirjan kirjoittaja: Maxwell, John.
Kategoriat: Erikoistuminen toimialalle, Johtaminen, Oppiva organisaatio

Alkusanat

Seuraavassa kirjoituksessa keskitytään johtamistaitojen huippukouluttajan, John Maxwellin kirjoittaman 5 Levels of Leadership -kirjaan. Kirjoituksessa keskitytään johtamistaitojen kehittämisen tärkeyteen ja sen vaikutuksiin yrityksen menestystekijänä. Maxwellin mukaan juuri johtamisella on keskeinen merkitys yrityksen menestymisessä. Suosittelen kirjan lukemista kaikille esimiestehtävistä kiinnostuneille henkilöille, jotka haluavat olla rakentamassa parempaa johtamiskulttuuria.

 

Johdanto

Johtamistaitojen kehittäminen on elinikäinen prosessi ja se pohjautuu voimakkaasti ihmissuhdetaitojen jatkuvaan kehittämiseen ja hallintaan. Pelkästään asema ei tee hyvää johtajaa. Lisäksi se, miten yritystä johdetaan, määrittää myös korkeimman tason, jolle yritys voi parhaimmillaan yltää. Seuraavassa kertaan John Maxwellin esittelemät viisi johtajuuden kehitystasoa, joista jokainen vie johtamistaitoja eteenpäin. Olen kirjoituksessani pyrkinyt tiivistämään esille oleellisimman havaintotiedon.

 

Viis siitä johtamisesta

Ensimmäisellä tasolla johtaja on päässyt johtajan asemaan. Työntekijät seuraavat häntä lähinnä sen takia, että heidän on pakko. Tällaisessa yrityksessä työntekijöillä on kiire kotiin työpäivänsä jälkeen. Valittavan monet johtajat jäävät alimmalle tasolle, koska sen mielletään olevan lopullinen taso, vaikka siitä varsinainen kehitys vasta alkaa. Äärimmillään voi käydä jopa niin, että tällainen johtaminen näyttäytyy yritystä sisältäpäin nakertavana voimana. Esimiestehtävässä oleva ihminen ikään kuin vain tyytyy asemaansa, eikä lähde kehittämään osaamistaan.

Toisella tasolla työntekijät haluavat seurata johtajaa. Tällainen henkilö on erityisen hyvä kuuntelija, joka on kiinnostunut työntekijöiden tekemisestä, esittää kysymyksiä ja oppii rohkeasti alaisiltaan. Tällainen johtaja rakentaa laajapohjaista kokonaiskuvaa ja pyrkii rakentamaan vahvoja luottamussiteitä alaisiinsa.

Kolmannella tasolla johtaja on saanut uskottavuuden työntekijöiden silmissä. Työntekijät seuraavat häntä tekojensa takia. Tällä tasolla johtaja tekee hyviä asioita yritykselle ja johtaa esimerkillään. Johtaja on myös näkyvissä, sillä näkymätöntä johtajaa on vaikea seurata.

Neljännellä tasolla työntekijät seuraavat johtajaa kokonaisvaltaisemmin, henkilökohtaisemmalla tasolla, eivätkä ainoastaan työhön liittyvässä ympäristössä. Tälle tasolle yltäneet johtajat ovat erityisen hyviä rekrytoimaan ihmisiä ja he ymmärtävät yrityksen menestyksen perustuvan hyviin työntekijävalintoihin. Tällainen johtaja osaa asettaa työntekijät oikeisiin tehtäviin vahvuuksiensa mukaan. Tällä tasolla olevan johtajan ihmissuhdetaidot vievät yrityksen toimintaa kokonaisvaltaisesti eteenpäin.

Viidennellä tasolla työntekijät seuraavat johtajaa sen vuoksi, mitä hän edustaa. Yritykseen on luotu menestyksen kulttuuri ja arvot, jotka houkuttelevat yritykseen lisää huippuosaajia. Hyvien asioiden kierre ruokkii itseään eteenpäin. Ei ole mitenkään tavatonta, että tälle tasolle edenneet johtajat ovat luoneet yritykseen niin vahvan voittamisen kulttuurin, että johtaja tekee itsestään tarpeettoman.

 

Yhteenveto

Se miten korkealle onnistut kehittämään tasosi, määrittää kuinka hyvä johtaja sinusta voi tulla. Usein juuri johtaminen peilaa voimakkaasti yrityksen toimintaan ja sen takia johtamistaitoja on tärkeä kehittää. Samalla se auttaa kehittymään ihmisenä, sillä johtaminen on ennen kaikkea ihmissuhdetaitojen hallintaa, josta on hyötyä kaikilla elämän osa-alueilla. Yksi John Maxwellin kielikuvista kiteyttää asian oivallisesti: ”Jos johdat, mutta kukaan ei seuraa, olet vain kävelyllä”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (10 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Viis siitä johtamisesta, 5.0 out of 5 based on 10 ratings

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!