Intohimoisesti työhön

13.02.18 Esseen kirjoittaja: Katja Limatius
Kirjapisteet: 1
Kirja: Intohimolla tekeminen - miksi teemme sitä mitä teemme, webinaari
Kirjan kirjoittaja: Mikko Sjögren ja Ilkka Koppelomäki
Kategoriat: Uncategorized

Halusin katsoa webinaarin intohimosta ja menestyksestä, koska menestys kiinnostaa minua, mutta en ole varma olenko vielä löytänyt intohimoani. Olen käynyt kolmessa Varapuun järjestämässä koulutuksessa, joita on ollut vetämässä Mikko Sjögren, aiheina on ollut talous, sijoittaminen ja asuntosijoittaminen, ja tykkään Mikon innostavasta tyylistä ja siitä että hän aina puhuu tekevänsä tätä intohimolla, ja se kyllä näkyy. Videolla myös Ilkka kertoi että tekee valmennustyötä intohimosta. Suurimman nautinnon he saavat, kun joku on onnistunut muuttamaan elämäänsä ja tulee sanomaan kiitos. Se että joku kiittää, on Mikolle arvokkaampaa kuin työstä saatava raha, eikä hän ole tätä rahasta päätynytkään tekemään.

Menestys

Menestyminen on intohimon aihe, kun tietää intohimonsa on valintojen tekeminen elämässä paljon helpompaa ja myös menestyminen tulee tuolloin todellisemmaksi. Mikko ja Ilkka kertoivat että menestyneille yhteistä on ollut jo kauan aikaa sitten se että he toteuttivat työkseen intohimoaan, he olisivat tehneet työtään vaikka siitä ei olisi maksettukaan, lopulta intohimon ohjaama työ on ollut niin hyvää että ihmisistä on tullut menestyneitä ja siinä sivussa on myös karttunut paljon rahaa. Mikko sanoi että menestys voi tarkoittaa eri henkilöille hyvin eri asioita, toiselle se tarkoittaa paljon rahaa, toiselle nopeasi edennyttä urapolkua ja jollekin se voi tarkoittaa yhtenäistä perhettä. Ensin itsellensä olisi hyvä määrittää, mikä tarkoittaa minulle menestystä? Itselleni menestys tarkoittaa hyvin edennyttä urapolkua, ja rahakasta sellaista. Mutta koen myös että jos saavuttaisin taloudellisen riippumattomuuden, se tarkoittaisi minulle valtavaa menestystä ja se on myös yksi tavoitteistani.

Intohimo

Intohimo on sellaista mikä tuntuu tärkeältä, parhaimmillana intohimon vallassa liitää flow –tilassa. Intohimo tulee sydämestä syvältä ja usein tukee arvoja, jotka tulevat vielä syvemmältä. Intohimon vallassa on myös mahdollista istuttaa muihin samanhenkisiin ihmisiin tuo intohimon siemen. Intohimo ja tavoite eroaa niin että intohimo tapahtuu ja on nyt, tavoite on vasta tulevaisuudessa, joten intohimon kautta voi päästä tavoitteisiinsa, mutta intohimoaan on vaikea tavoitella sillä se pitäisi olla tässä ja nyt.

Haasteita kohdatessa intohimon liekkiä testataan, intohimon pitäisi silti säilyä kivikkoisenkin elämänvaiheen ohi jos palo on tarpeeksi vahva, silloin kivikot ovat vain osa matkaa. Intohimot voivat myös muuttua, laimentua elämänaikana, ja uusia löytyä tilalle. Intohimo on oman toiveen kuuntelua, mitä haluat tehdä.

Usean urapolku on ajautuminen, joskus myös sitä kautta voi kohdata menestyksen, kaikista intohimoista ei tarvitse tehdä uraa, joskus ne voi säilyttää vain harrastuksina. Jos kuitenkin haluaa työkseen toteuttaa intohimoaan, työnsä täytyy opetella hinnoittelemaan, usein intohimollaan elävät vähättelevät työnsä arvoa, koska ovat kokeneet sen niin nautinnolliseksi. Tekeminen on myös helpompaa, jos löytää samanhenkisiä ihmisiä ympärilleen, ihmisiä jotka jakavat saman intohimon.

Vinkkejä intohimon löytämiseen

 Mieti mitä tekisit, jos aika, työ, raha tai ympäristö ei rajoittaisi mitenkään? Katso edellistä vuottasi taaksepäin ja mieti, mitä olet tehnyt silloin kun olet nauttinut eniten? Mitä lehtiä ostat lehtihyllystä kerta toisensa jälkeen? Mitä ohjelmia tykkäät eniten katsoa? Nämä kysymykset auttavat ohjaamaan eksyneen intohimonsa juurille.

Viime vuonna itse olen kokenut huippuhetkeni matkustellessani, ulkomailla käyminen on intohimoni, mutta se on asia jonka haluan pitää harrastuksena, ehkä joskus jopa muuttaa, mutta matkailusta en halua tehdä työtäni. Toisena on ollut sisustuksen suunnitteleminen ja toteuttaminen, olen ostanutkin siihen liittyen paljon lehtiä lehtihyllyköstä, ja myös katsonut paljon sisustus ohjelmia, joissa tehdään taloihin remonttia tai rakennetaan taloja. Tuo remontoimisen ja sisustamisen parissa työskentely varmasti lämmittäisi sydäntäni, ja sitä olisikin mielenkiintoista tehdä työkseen. Kolmantena intohimonani on eläimet, koirat.

Omaa intohimoaan voi olla myös vaikea tunnistaa, ennekuin on kokeillut, pitää vain rohkeasti aloittaa ja voittaa pelkojaankin. Ilkka Koppelomäki antoi kirjavinkiksi aiheeseen liittyen, 4 tunnin työviikko – Timothy Ferriss. Kirja kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja se menee kyllä lukulistalleni. Itse haluaisin päästä toteuttamaan työkseni jotakin intohimoistani, työnteko olisi paljon maistuvampaa ja sitä kautta koko elämä.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!