Ihana kamala talous

07.09.18 Esseen kirjoittaja: Sanna Tahlo
Kirjapisteet: 1
Kirja: Osuuskunnan ja sen jäsenen verotuksesta
Kirjan kirjoittaja: Verohallinto
Kategoriat: Yrityksen talous

Ihana, kamala talous

 

Päätin perjantain kunniaksi perehtyä yrityksen verotukseen. Vaikka aihe kuulostaakin kuivalta, niin olisi jokaisen meistä hyvä ymmärtää yrityksen taloudesta ja siihen liittyvistä asioista, kuten verotuksesta.

Kirjoitan kuitenkin tätä tekstiä enemmän avautumismielessä kuin siinä mielessä, että avaisin talouteen liittyviä koppeja ja toppeja.

 

Ajattelin, että etsin mielekkäitä lähteitä, jotka valaisevat minua tässä aiheessa lisää. Googleteltuani useita kertoja totesin, että ei. Ei täältä löydy mitään mielekästä luettavaa. Sellaista, joka vääntäisi minulle asiat rautalangasta ja ruohonjuuritasolla. Koska tämän aiheen itseopiskelu on haasteellista en suosi aineistoja, joita en edes täysin ymmärrä. Tarvisin selkeän, helpon aineiston esimerkeillä höystettynä.

Jos muuten satut lukemaan tätä blogiesseen pätkää ja osaat suositella mielekkäitä aineistoja liittyen yrityksen talouteen ja verotukseen, niin vinkkaa!

 

Toimin Hurma Projektit taloustiimissä. Numerot kiinnostavat ja koen tärkeäksi tietää miten raha liikkuu ja mitä yrityksessämme tapahtuu. Välillä kuitenkin turhaudun, koska aihe saattaa olla aika ajoin kuiva ja tylsä sekä vaikeasti ymmärrettävä. Turhauttaa myös, että kuinka meidät valmisteltiin tähän – kävimme yhden kurssin Tamkilla, taloudellinen ajattelu. Lähikertoja kerran viikossa ja kaikki aiheet taloudesta, arvonlisäverosta kirjanpitoon, niin tiiviissä paketissa kuin vain voi olla. Mitä jäi käteen? Lähinnä se, että mitä kaikkea sinun pitää itsenäisesti opetella, jos halua päästä sisälle koko talouteen.

Vaikka olemme yrittäjiä ja pääpainomme on projekteissa, tiimijohtamisessa ja monen asian oppiminen on kiinni siitä kuinka hyvin johdamme itse itseämme, niin haluan ääneen huomauttaa, että olemme silti koulussa. Ja koululta olisin toivonut enemmän oppeja tähänkin aiheeseen.

 

Mutta ei mitään huonoa ilman hyvää ja toisin päin, eikös? Nyt mieleeni tuli, että jos en löytänyt mieleistäni aineistoa, niin pitäisikö minun tehdä sellainen itse? Perehtyä asiaan, vaikka kuinka hankalalta se tuntuu, jakaa ajatuksia muun taloustiimin kanssa. Ajatuksia siitä, mitä tiedän, mitä en tiedä ja mitä ainakin pitäisi tietää. Ehkä voisimme yhdessä koota ruohonjuuritasonoppaan, jotta me kaikki voisimme ymmärtää ja päästä sisälle tähän ihanaan ja kamalaan talouteen? Nyt kirjoitan itselleni ylös, että ehdotan tätä, kun maanantaina näämme Hurman taloustiimin kanssa.

 

Mahtavaa viikonloppua sinulle, joka tämän luit!

 

 

LÄHTEET

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48011/osuuskunnan-ja-sen-jasenen-verotuksesta/

Verohallinto. 2017. Osuuskunnan ja sen jäsenen verotuksesta.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Keskustele artikkelista

4 kommenttia to “Ihana kamala talous”

 1. Minna Järvinen sanoo:

  Huikeeta että joku muukin on turhautunut ihan samaan tilanteeseen. Olen asettanut koko meidän tiimille, Promisialle syksyn tavoitteeksi oppia ja ymmärtää taloutta paremmin. Meidän tiimissä Niemisen Salla taloustiiminsä kanssa piti meille tosi hyvän pajan, kannattaa napata Sallaa hihasta 🙂 MIksi talous onkin niin ihanaa, kamalaa samaan aikaan? ps. Hyvää viikonloppua!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Sanna sanoo:

   Kiitos kommentista!
   Okei, hyvä tietää. Täytyypä jutella Sallan kanssa. Meilläkin tulossa Hurmalle talousteemaviikko jossakin vaiheessa, sekin vie varmasti jonkin verran eteenpäin. Itsenäisesti opiskelu aiheesta on taas todella hidasta ja turhauttaa. Mutta ei auta kun yrittää!

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Janne Roivas sanoo:

  Varmasti samanlaisia ajatuksia pyörinyt monen muunkin mielessä. Toimin meillä Motivessa talouspäällikkönä vuosi sitten ja ennestään minulla ei ollut lainkaan kokemusta tai tietämystä yrityksen taloudesta. Etsin tuolloin ”mielenkiintoisia” kirjoja, joiden kautta olisin perehtynyt talousasioihin. Eipä löytynyt.. Luin aika paljon täältä esseepankista muiden esseitä ja sain niistä kyllä paljon. Teksteissä on monesti käytetty hyviä käytännön esimerkkejä, jotka auttavat oppimaan ja hahmottamaan vaikeita asioita. Tuo ruohonjuuritaso-opas on myös loistava idea ja siitä hyötyisi teidän lisäksi myös muut tulevat taloustiimiläiset.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Sanna sanoo:

   Kiitos kommentista! Itsekin löysin täältä esseepankista luettavaa ja se oli ehkä paras tai miellyttävin lähde tähän mennessä. Oli juurikin Motiven kirjoittama soluessee. Juuri nuo esimerkit olisi kullanarvoisia kaikissa lähteissä, auttaisi ymmärtämään paljon paremmin! Katsotaan ottaako tuo opasidea tuulta alleen, tarvetta ainakin olisi.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!