Tampere
20 Apr, Saturday
-5° C

Proakatemian esseepankki

Fiksu asuntosijoittaminen



Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Blogiessee: http://ajatuksiaopiskelusta0.blogspot.fi/2018/01/fiksu-asuntosijoittaminen.html

 

Asuntosijoittaminen on puhuttanut jo pitkään ja se tuntuu olevan yksi edelleen nousevista trendeistä varsinkin nuorten aikuisten keskuudessa. Osta, vuokraa, vaurastu on suomalainen kirja asuntosijoittajille. Kirja kertoo yksinkertaisesti, kohta kohdalta, kuinka tässä sijoittamisen muodossa pääsee alkuun. Mikä on itselle sopivin kohdealue, kuinka optimoida asunto, mistä tunnistaa hyvän vuokralaisen, miten voit laajentaa, miten voit myydä ja paljon kaikkea muuta.

Jos alkaa sijoittamaan asuntoihin, tulisi ostaa pieniä yksiöitä tai kaksioita koska näillä on suurissa kasvukeskuksissa eniten kysyntää.  Asunnot laitetaan vuokrauskuntoon, isketään vuokralle ja pidetään vuokrattuna mahdollisimman kauan tai niin kauan, kun se on kannattavaa. Näin voi varmistaa itselleen tasaisen kassavirran, jonka suuruuden pystyy ennustamaan. Tuotot vuokra-asunnoissa perustuvat tasaisiin vuokratuloihin eikä arvonnousuun. Vuokrien suuruudet eivät heilu niin paljon kuin asuntojen hinnat ja näin sekin minimoi sijoittamisen riskiä.

Kirjassa Orava ja Turunen kertovat myös arvonnousun vaikutuksen huomioimisen asuntosijoittamisessa – kun rauta on kuumaa, tulee takoa. Tällä tarkoitetaan useamman asunnon ostamista. Jo olemassa olevat asunnot voidaan laittaa lainan vakuudeksi, kun ottaa huomioon tulevan arvonnousun jota esimerkiksi asunnon remontoiminen voi aiheuttaa. Näin maksimoidaan vuokratuotto sijoitettuun pääomaan verraten. Lisäksi riski hajautetaan useammalla asunnolla. Kun lainaa maksaa takaisin pankille saadulla vuokratuotolla, pääomaa vapautuu ja kohta on jälleen mahdollisuus ostaa uusia asuntoja. Muun elämän ollessa taloudellisesti tasapainossa, pankit mielellään antavat lainaa asuntoihin juuri yllämainituista syistä – säännöllinen tuotto ja arvonvakaus. Optimaalisessa tilanteessa vuokratuotto on 6 prosentista jopa yli 10 prosenttiin.

Asuntosijoittaminen vaatii suhteessa enemmän työtä kuin esimerkiksi ”perinteinen, passiivinen, osakesijoittaminen”. Kuitenkin tämä sijoittamisen muoto tarjoaa erittäin hyvät mahdollisuudet sijoituksen tuoton vaikuttamiseen. Huoneiston kiinteiden osien uusiminen vaikuttaa asunnon arvoon ja lisää kiinnostusta vuokramarkkinoilla. Todennäköisemmin vuokralle saa kokonaan uusitun, kuin tyydyttävässä kunnossa olevan, asunnon. Hyvän ja luotettavan vuokralaisen löytyessä voi varmistaa tasaisen tuoton vuosiksi eteenpäin. Näin ajatellen asuntosijoittaminen onkin pitkälti palveluun perusturva harrastus- tai ammatti.

Asunnon vuokraaminen, myyminen tai jopa ostaminen on järjen sijaan pitkälti tunneperäistä – asunnon koko näkö ja sen hetkinen elämäntilanne vaikuttavat siihen, minkälainen asunto menee kuumille kiville. Tämän vuoksi asuntosijoittamiseen kannattaakin perehtyä edes hieman, mikäli kyseiselle alalle haluaa hakeutua. Tähän Oravan ja Turusen kirja on oiva työkalu. Lisäksi verkon syövereistä löytyy lukemattomia artikkeleita, sekä ohjeita kuinka päästä alkuun. Seminaarit sekä uskallus avata suu oikeassa paikassa, ajavat oikeille foorumeille joista pääsee edelleen asuntosijoittamisen sisäpiiriin ja näin ollen kiinni itse tekemiseen. Sivusta seuranneena muutaman henkilön asuntosijoittamista, koen itse tämän fiksuimpana tapana sijoittaa. Uskon, että tulevaisuudessa tulen perehtymään tähän enemmän ja aloittavani itse hitaasti, mutta varmasti, asuntosijoittamisen.

Kommentoi