Esseepankki kommentointia 2

28.12.15 Esseen kirjoittaja: Removed User
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: Oppiva organisaatio

http://esseepankki.proakatemia.fi/yrittajyys-aanessa-blogiessee/

Hyvin kirjoitettu Stubbin puheenvuorosta ja ajatuksista. Itse en seminaariin päässyt, joten oli kiva lukea, minkälainen tapahtuma oli. Kiva, että olit peilannut Stubbin mietteitä omaan arkeesi akatemialla. Vaikka akatemialla on ollut paljon puhetta virheiden tekemisestä ja niistä oppimisesta, niin silti se epäonnistumisen pelko takaraivossa itseä vieläkin hidastaa. Tiedostan ajatuksen ”virheitä ei saisi pelätä, koska muuten ei tee mitään”, mutta se pitää myös tuoda näkymään käytännössä.

 

http://esseepankki.proakatemia.fi/unelmien-final-camp-3/

Hyviä mietteitä Final Campin järjestämisestä ja kiva lukea ajatuksia siitä, sillä se on itselläkin joskus edessä. Toivottavasti saat lyötyä läpi muutaman hengen final Camp –tiimin, jotta hommat lähtee edistymään. Välitsekkauksia on varmasti hyvä tehdä välillä, jotta muutkin tuntevat olevansa mukana prosessissa ja ajan tasalla. Totta tosiaan, eihän sen kohteen unelmien kohde tarvitse olla, kyllä myöhemminkin reissuun pääsee. Täytyy muistaa säilyttää hyöty näkökulma, ja muistaa final campin olevan vielä osa oppimista, josta mahdollisuus saada huikea referenssi.

 

http://esseepankki.proakatemia.fi/blogiessee-vierailu-introvertin-saappaissa/

Mielenkiintoinen ja hyödyllisen tärkeä aihe. Hyvä, että tunnistat ihmistyyppisi selvästi, ja näin ollen pystyt hyödyntämään sitä oppimisessa ja muissa tilanteissa. Itse olen huomannut enemmän olevani myös ekstrovertti, mutta joissakin tilanteissa myös introvertti, esimerkiksi pajoissa, joissa on 18 ihmistä, en avaa suutani niin kuin normaalisti vaan kuuntelen enemmin ja pohdin ajatuksia omassa päässäni. Eihän siitä tulisi mitään, jos vielä minäkin lähtisin pälpättämään, kun niin moni meidän tiimissä on kyllä ekstrovertti. Tätä aihetta olisi kyllä mielenkiintoista tutkia lisää ja pitää vaikka paja siitä.

 

http://esseepankki.proakatemia.fi/pienryhman-sosiaalipsykologia/

”Mitä enemmän ryhmässä on jäseniä, sitä pienemmäksi yksilön keskimääräinen ponnistus muuttuu. Kun ryhmä on suuri, oma panos tuntuu pieneltä ja mitättömältä. Oma identiteetti häipyy ja henkilökohtaisen vastuuntunto vähenee. Ryhmässä siis esiintyy lähes aina sosiaalista laiskottelua. Työmäärä ei jakaudu tasaisesti, jolloin tiimin jäsenten keskivertopanos pienenee.” Kolahti ja tunnistin itseni sekä Efektin pajatilanteita tekstistä. Millä asiaan voisi siis vaikuttaa? Pitämällä aiheet mielenkiintoisina ja innostavina kaikkien mielestä? Not going to happen, kaikkia ei voi miellyttää.. Olisiko pajoja syytä muuttaa?

 

http://esseepankki.proakatemia.fi/madventures-kansainvalisen-seikkailijan-opas-10/

Vain maapallo on rajana – hah, aika hauska. Itsekin olen matkustellut aika paljon perheen ja ystävien kanssa ja haluan myös käydä mahdollisimman monessa maailman kolkassa.

Kolahduksia:

Yksin matkustaminen. Uskaltaisinko? Varmasti se on opettavaisinta matkustamista, mukavuusalueelta poistumista ja näin ollen rohkeuden kasvattamista ja täysin uusien kokemuksien saamista. Täytyy laittaa to do listlleni tämä.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!