Blogiessee: Viettelyksen voima

03.03.16 Esseen kirjoittaja: Removed User
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: Myynti, asiakkuudet ja verkostot

Linkki blogiin tässä.

Katselin kaikessa rauhassa (lue: sivusilmällä..) Ted Talkseja, kunnes Chen Lizra kiinnitti huomioni. Nainen aloitti puheenvuoronsa tanssimalla sekikkäästi hänet esitelleen miehen edessä. You go girl, oli ensimmäinen ajatukseni. Pitkästä aikaa jokin puhe sai minut todella keskittymään ja paneutumaan asiaan – itse asiassa aloitin puolen välin paikkeilla videon katsomisen uudestaan, jotta sain kirjoitettua muistiinpanoja. Lizra puhui viettelyksestä ja sen voimasta arkielämässä niin, että en voinut kuin uskoa häntä.

Lizran mukaan kaikilla on sisäänrakennettu kyky vietellä, kaikki eivät vain ole oppineet käyttämään sitä – eikä yhteiskunnan voi sanoa kannustavan opettelemaan. Sana viettelys mielletään lähes sata prosenttisesti seksuaaliseksi sanaksi, mitä se hyvin pitkälti onkin. Mutta minkä takia koemme seksuaalisuuden negatiivisena? Viettelyksille alttiita henkilöitä pidetään heikkoina ja ammattiyhteisössä viettelyä pidetään epäammattimaisena keinona edetä uralla. Rahastakin puhutaan pahana, mutta oikeasti pahaa ei ole raha vaan ihminen sen tuoman vallan takana. Sama pätee viettelykseenkin: jokainen voi päättää itse tapansa hyödyntää sitä ja tehdä siitä oman näköisensä. Vietteleminen on charmia, yhteyttä, haavoittuvaisuutta, ylpeyttä, itseluottamusta ja vetovoimaa. Nämä asiat yksittäisinä eivät kuulostakaan enää niin pahoilta.

Lizra käytti viettelyksen mallikansana kuubalaisia. Hänen mielestään he ovat hyvin tietoisia viettelyksen voimasta ja taidoistaan sen saralla – eri tavalla kuin esimerkiksi israelilaiset ja brasilialaiset. Hän vertasi kuubalaisten joka päiväistä elämää rumbaan: nainen viettelee, mies lähestyy, nainen torjuu miehen ja kiusoittelee houkutellen yrittämään uudestaan. Lizra kertoi seksuaalisen jännitteen olevan kaikkialla läsnä. Omasta mielestäni naisen hienoin lause oli ”keep the maybe alive”. Itsekin viettelyksen saloja testailleena tiedän, ettei mikään kuvaa sitä tilannetta tuota lausetta paremmin. Enkä puhu viettelyksestä taas seksuaalisessa mielessä, vaan yleisesti. Avoin asenne ja kiinnostus ulkomaailmaa kohtaan avaavat paljon ovia.

Viettelys koostuu neljästä palasesta:

1) IntohimoOn tärkeää, että viettelijä tietää mitä haluaa ja on valmis tekemään töitä sen eteen. Viettely perustuu emotionaalisten nappien löytämiseen ja niiden paineluun. Etsi, mitä toinen haluaa ja anna se hänelle juuri oikein. Silloin hän ei voi kieltäytyä. Voit taas ajatella tämän kuinka haluat, mutta pyri ajattelemaan tätä myös liike-elämän kannalta.


2) ItseluottamusItseluottamusta määrittää hyvin pitkälti ihmisen omakuva, johon ympäristö vaikuttaa merkittävästi. Vanhempien tulisikin kehua lapsiaan avoimemmin ja kannustaa heitä olemaan sinut kehonsa kanssa. Myös ystävien ja seurustelukumppanin merkitys korostuvat myöhemmin elämässä. Myös mainokset vääristävät mielikuvaa ihannekehosta. Kuubassa ei kommunistivallan vuoksi ole mainoksia, joten heillä ei sitä ongelmaa ole. Siellä ympäristö ruokkii itseluottamusta ja ylpeyttä omasta kehosta. Samaa ei voi sanoa Suomesta mainosten ja Instagramin keskellä. 


3) KehonkieliKehonkieli viestii asioita, joita ei kannata aina sanoin ilmaista. Kehonkieli myös kertoo toiselle, mitä haluat.


4) KiinnostuminenToisen kiinnostumisen saavuttaminen vaatii täyden keskittymisen ja kiinnostuksen itseltä. Lizra käytti jälleen kuubalaisia miehiä esimerkkinä: miehet eivät pelkää epäonnistumista ja jatkavat sitkeästi, koska ovat tottuneet, että ”no means maybe”.

Ennen kaikkea näillä keinoilla on tarkoitus rakentaa yhteys, jonka avulla saat mitä haluat. Viettelyksen taito on kuin taidetta: sitä voi opettaa, mutta jokaiselta vie aikansa todella sisäistää se ja löytää oma tyylinsä. Viettelyksen taidon kehittyessä myös itseluottamus kehittyy, mikä vie taas askeleen lähemmäs menestystä. Ollaan suominaiset rohkeasti naisellisia – and let’s keep the maybe alive!


Lähde:

TEDxTalk, The Power of seduction in our everyday lives

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!