Blogiessee – Unelmien koulussa unelmista totta

09.12.16 Esseen kirjoittaja: Removed User
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: Uncategorized

Proakatemialla puhutaan paljon ammatilllisista unelmista.

Mikä on sinun unelmatyösi?
Mikä on sinun unelmaprojektisi?
Ketä kuuluu unelmaprojektitiimiisi?

Ei, nyt en aio kertoa ammatillisista unelmistani. Kerronimg_20161206_190319 lapsuuden unelmasta, josta tuli tänään, Suomen 99. itsenäisyyspäivänä 6.12.2016 paikallista aikaa kello 20.45, totta.

Täh??

Joukkio, joka koostuu kymmenistä tuhansista ihmisistä, vaeltaa kohti pyhättöään Espanjan Kataloniassa. Joukossa on nuoria, teinejä, keski-ikäisiä ja vanhuksia. Osa on paikallisia ja osa turisteja. Kaikilla on päällä punaista ja sinistä.

Väkijoukosta erottuu vihreään, mustaan ja valkoiseen sonnustautunet saksalaiskannattajat, jotka laulavat iloisena kannatuslaulujaan matkatessaan kohti Euroopan isointa stadioinia, Camp Nouta.

Mitä, missä, milloin, miksi?

Mennään hieman ajassa taaksepäin; itseasiassa kesään 1999. Ensimmäinen jalkapallokesäni Ilveksen junnuissa meni ilmeisen hyvin. Tästä kertoo se, että seuraavana vuonna kerroin isälle ylpeänä, että ilmoittautumisen uuteen kauteen voisi jättää väliin – olinhan omien sanojeni mukaan oppinut kaiken jo ensimmäisellä kaudella. Jalkapallourani ei kuitenkaan jäänyt vuoden mittaiseksi.

Pikkuhiljaa harjoitusten määrä kasvoi ja jalkapallosta tuli elämäntapa. Samaan aikaan maailman huippujoukkueista pelanneiden jalkapalloilijoiden julisteita laitettiin seinälle. Kiitos palloliiton toimittaman silloisen Futari –lehden.

Jokaisella jalkapalloa harrastaneella pikkupojalla on varmasti ollut useita idoleita. Minun ikäluokalla ne olivat esimerkiksi Ronaldon, Henryn, Ronaldinhon ja Beckhamin kaltaisia maailmantähtiä. Idolin lisäksi jokaisella junnulla oli kuitenkin myös oltava suosikkijoukkue.

logo

FCB

Minun suosikkijoukkueekseni valikoitui Katalonian ylpeys FC Barcelona. Päälläni on useamman vuoden aikana ollut niin Luis Enriquen kuin Ronaldinhon paidat. Huoneeni seinää on koristanut jo useamman vuoden ajan katalaanien ylpeyden lippu. Perinnöksi saatu FC Barcelonan logolla varustettu posliinikannu on arvokkaalla paikallaan hyllyssä.

Barcelona on ollut Euroopan huipulla käytännössä koko 2000-luvun. Menestyksestä Euroopan kentillä kertoo vuosina 2006, 2009, 2011, 2015 voitetut mestarien liigan pokaalit. Espanjan liigan mestaruuksia on vuosien 2000-2016 väliseltä ajalta kahdeksan kappaletta. Lisäksi Espanjan cupin mestaruuksia löytyy samalta ajanjaksolta neljä kappaletta.

Barcelonan paitaa on vuosien saatossa kantaneet niin 2000-luvun alun legendat:  Henry, Ronaldinho, Xavi ja Puyol kuin yhä kirkkaimmalla huipulla pelaavat: Messi, Neymar Jr, Iniesta, Ibrahimovic. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Espanja, Katalonia, Barcelona, Camp Nou, 6.12.2016 klo 20.00

Palataan pikakelauksella iltaan, jolloin unelmani toteutui. Saavuttuani stadionille ja löydettyäni oman paikkani, oli vaikea pysyä paikollaan. Olin edelleen hämmentyneen häkeltynyt siitä, missä olin ja mitä tulisi tapahtumaan seuraavan parituntisen aikana.

Kellon lähestyessä ns. pykälää stadionilla vallitsee harras tunnelma. Sitten se tapahtuu. Ensimmäisenä tärähtää soimaan Barcahymni, jonka paikalliset ja turistit veisaavat sulassa sovussa.

Tot el camp
és un clam
som la gent blaugrana
Tant se val d’on venim
si del sud o del nord
ara estem d’acord, ara estem d’acord,
una bandera ens agermana.
Blaugrana al vent
un crit valent
tenim un nom el sap tothom:
Barça, Barça, Baaarça!

Jugadors, seguidors,
tots units fem força.
Son molt anys plens d’afanys,
son molts gols que hem cridat
i s’ha demostrat, i s’ha demostrat,
que mai ningu no ens podrà torcer.
Blaugrana al vent
un crit valent
tenim un nom el sap tothom:
Barça, Barça, Baaarça!

 

Barca-hymnin jälkeen hurjan vihellyksen saattelemansa soitetaan Mestarien liigan hymni. Kylmät väreet matkaavat sormenpäistä varpaisiin saakka. Joukkueet saapuvat kentälle.

Ottelu alkaa.

Ensiminuuteista lähtien on selvää, että Katalonian jätti on tullut pelin panoksettomuudesta huolimatta antamaan ympäri maailmaa paikalle saapuneille faneilleen unohtumattoman näytöksen.

Click-click-boom ja 16. peliminuutilla pallo on ensimmäistä kertaa kesyn saksalaisryhmän maalissa.

Lionel Messi

Kuka muu muka – laulaa Jare Suomessa ja Fanit Kataloniassa. Maailman paras viimeistelee maalinsa Arda Turanin ilmiömäisestä syötöstä.

Ensimmäinen puoliaika on tylyä Barcelonan näytöstä ja tauolle poistutaan 1-0 numeroissa.

Toinen näytös ja Arda Turan.

Ensimmäisen puoliajan floppipelaaja, punasinisten numero 7, todistaa miksi hänet hankittiin Atletico Madridista 30 miljoonalla punnalla vuosi sitten. Toki Turanille pelatut paikat saavat katsomossa sarjanousuun uransa päättäneen suomalaisfanin toteamaan jalkapalloreeneihin tuhansia kertoja kuskanneelle isälleen:

Määkin oisin tehny tosta.

Pikatahtiin 50. ja 53. peliminuuteilla tulleet täysosumat katkaisevat lopullisesti saksalaisten koko ottelun ajan melko herkkänä olleen selkärangan. Turan täydentää maalisarakettaan vielä 67. peliminuutilla ja hattutemppu on valmis.

Se unelma.

Jalkapallo-ottelu kestää yhdeksänkymmentä minuuttia. Tällä kertaa se tuntui paljon lyhyemmältä ajalta. Tähän varmasti vaikutti se, että ensimmäinen puoliaika meni tasaisessa sumussa samalla tajutessani, että olen päässyt toteuttamaan unelmani.

Olen Fc Barcelonan mestarien liigan ottelussa Camp Noulla. Minä ja 67 156 muuta.

Ottelun jälkeen jään vielä hetkeksi paikalleni fiilistelemään stadionin tunnelmaa. Onnellinen tunne valtaa sydämen. Unelma on toteutunut.

 

img_20161206_195317

Miten tämä tarina liittyy mihinkään?

Miten tämä kaikki sitten liittyy edes jollain tavalla Proakatemiaan. Proakatemian virallinen hashtag on #unelmienkoulu. Proakatemiassa tienaamani rahat mahdollistivat reissun tekemisen. Proakatemian opetussuunnitelma mahdollisti sen, että voin olla ma-ke poissa. Voin korvata menetetyt tunnit myöhemmin ilman vaikeuksia. Proakatemialla neuvotaan asettamaan tavoitteita ja tavoittelemaan unelmia.

Vuoden alussa asetin tavoitteekseni kaksi ulkomaanreissua Eurooppaan. Olin lokakuussa hyvän ystäväni luona Ranskan maalla Lillessä ja Pariisissa ja nyt toteutin unelmani matkustamalla Espanjaan, Kataloniaan ja siellä Barcelonaan. Näin FC Barcelonan ottelun.

Tämän vuoden matkustustavoite kirkkaasti maaliin joulukuun kuudentena päivänä.

Ihmiset, toteuttakaa unelmianne.

-Mikko-

Julkaistu täällä

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Keskustele artikkelista

5 kommenttia to “Blogiessee – Unelmien koulussa unelmista totta”

 1. Milla Korhonen sanoo:

  Ihana essee!! Mielenkiinto ja fiilis välittyivät todentuntuisena ja loppu kokosi tarinan vaikuttavasti yhteen. Tässä tulee nimenomaan ilmi, miksi Proakatemia on #unelmienkoulu 🙂 Välillä tuntuu, ettei näe metsää puilta eikä huomaa, mikä kaikki täällä on niin paljon paremmin kuin muualla!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Unelmien toteutuminen on aika jees fiilis! Kuulin mielessäni sen 67 157 ihmisen aiheuttaman äänen, joka luo käsinkosketeltavan suuren tapahtuman tunnun. Pystyn hyvin kuvittelemaan miltä sinusta tuntui tuona hetkenä, unelman toteutuessa. #unelmienkoulu totisesti tekee unelmista totta, kuten totesit: raha ja mahdollisuus oman ajan hallintaan onnistuu Proakatemialla ja se ajatus, että kaikki on mahdollista auttaa unelmoimaan sekä ottamaan askeleita kohti unelmia.

  Ja se, että saa lukea toisten ihmisten unelmien toteutumisesta siivittää omatkin ajatukset lentoon.

  Kiitos unelmabuustauksesta!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Mikko Kiviranta sanoo:

  Kiitos kommentista Milla. Olet aivan oikeassa!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. Mikko Kiviranta sanoo:

  Tiina unelmien toteuttamisen suhteen olet aivan oikeassa! Tämä oli minun unelmani ja se kävi toteen! Hyvä jos teksti on pystynyt välittämään sen fiiliksen, mikä stadionilla vallitsi!

  Ole hyvä ja ei muutakun omia unelmia toteuttamaan!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. Tanja Verho sanoo:

  Menipä ihan kylymän värreet. Hieno teksti unelmista ja unelmoinnista. Sitä kun uskaltaa unelmoida ja puhua niistä ääneen, niin paljon saa aikaan. Mitäs olet unelmoinut tälle vuodelle tavoitteiksi asti? 😉

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!