Ajattele oikein – menesty!

30.09.16 Esseen kirjoittaja: Ville Polojärvi
Kirjapisteet: 2
Kirja: Ajattele oikein - menesty!
Kirjan kirjoittaja: Napoleon Hill
Kategoriat: Oppiva organisaatio

Napoleon Hill kertoo tässä kirjassaan tutkimusmatkallaan tekemistään oivalluksista ja löytämistään yhdenvertaisuuksista, luonteenpiirteistä ja ominaisuuksista, jotka yhdistävät satoja miljonäärejä. Kirjassaan Napoleon puhuu oivaltamastaan salaisuudesta, jonka ymmärtämällä saa menestymisen avaimet käsiinsä, mutta kirjassa ei suoraan kerrota tätä salaisuutta, vaan se pitää itsellä yrittää oivaltaa. Tutkimusmatkallaan Napoleon tutustui satoihin miljonääreihin ja sai niiden joukosta mentoreita, joiden avulla Napoleon ymmärsi, mikä on salaisuus menestymisen takana.

Moni voi luulla, että avaimet onneen ja menestykseen jaetaan jo syntyessään, mutta tämän kirjan luettuaan ymmärrys varmasti muuttuu, sillä kaikki kirjan opit liittyvät ajatteluun ja ajattelun voimaan. Miljonäärejä tutkiessaan Napoleon huomasi, että suurinta osaa tutkimistaan miljonääreistä yhdisti osittain hyvin samanlainen ajattelumaailma, erittäin monella miljonäärillä oli ollut polttava halu rikastua ja valtava motivaatio pyrkiä siihen, joten heidän mieli oli ajan myötä keksinyt keinon, miten rikastua. Mieli on siitä ihmeellinen, että se on rajaton ja siitä käytetään vai pientä osaa ja alitajunta käsittelee asioita meidän tajunnan ulkopuolella vuorokauden ympäri. Napoleonin mukaan voit käytännössä istuttaa suunnitelmia alitajuntaan ja lopulta ne muuttuvat fyysiseksi todellisuudeksi, Napoleon myös kertoo, miten se onnistuu esimerkiksi itsesuggestion avulla.

Kirjasta mielenkiintoisen tekee myös se, kun asioita käydään läpi oikeassa elämässä tapahtuneiden tarinoiden avulla, kuten esimerkiksi miten Henry Ford on päässyt Yhdysvaltojen yhdeksi rikkaimmaksi mieheksi vain 3 vuoden peruskoulun käyneenä. Tai miten esimerkiksi Napoleonin omasta lapsesta tuli menestynyt normaali ihminen, vaikka hänen syntyessään lääkäri oli sanonut, että lapsi tulee olemaan koko ikänsä kuuromykkä. Napoleon myös väittää kirjassaan, että sadat miljonäärit ovat suoraan myöntäneet, että ilman tätä salaisuutta heistä ei olisi koskaan tullut rikkaita.

Napoleon toistaa melkein jokaisessa kappaleessa, miten vahva halu ja asenne vaikuttavat asioiden toteutumiseen ja päämäärään pääsemiseen. Alitajuntakin poimii vain sellaisia haluja, sekä suunnitelmia käsiteltäväkseen, joihin sisältyy vahva tunnelataus. Napoleon kertoo myös työkalun siihenkin, miten haluja voi vahvistaa mielessään kuvittelemalla, että asia jonka haluaa toteutuvan, on jo toteutunut. Esimerkiksi jos haluaa rahaa, niin pitää ajatella päivittäin ajatella, että rahat ovat jo käsissä ja miten hyvältä se tuntuu. Kirjassa kerrotaan yhteensä 15 askelta, joita toteuttamalla ja harjoittamalla rikastuminen on paljon todennäköisempää ja Napoleon kertoo myös paljon esimerkkejä ihmisistä, jotka avat rikastuneet näitä ohjeita säntillisesti noudattamalla. Omasta mielestäni kirjassa on paljon mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää sisältöä.

Olen kirjan lukemisen jälkeen ymmärtänyt paljon paremmin asenteen ja ajattelun voiman merkitystä tavoitteiden saavuttamisessa. Kirjan lukemisesta saatuja oppeja tulee hyödynnettyä jokapäiväisessä elämässä. Kirjassa korostetaan paljon erilaisia ajatusmalleja, joita kehittämällä menestyminen on paljon helpompaa. Esimerkiksi motivaation säilyttämiseen ja parantamiseen kirjasta on apua todella paljon. Tärkeitä asioita on esimerkiksi sinnikkyys, halun voimistaminen kuvittelun ja itsesuggestion avulla, päättäväisyys ja määrätietoisuus. Sinnikkyys vie monia mahdottomilta tuntuvia asioita maaliin. Kaikkihan tietää miten sinnikkäästi Thomas Edison etsi toimivaa ratkaisua hehkulampun toiminnan kehittämisessä ja se varmasti tuntui välillä mahdottomalta, mutta sinnikkään asenteen avulla hän lopulta sai hehkulampun toimimaan. ”En epäonnistunut. Löysin 2000 keinoa miten hehkulamppu ei syty. Tarvitsin vain yhden keinon saadakseni sen syttymään.”

 

Lähde: Napoleon Hill: Ajattele oikein – menesty!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Ajattele oikein – menesty!, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!