Mamba 3D tulostinta myyvässä ryhmässämme olemme huomanneet kuinka vähän suomessa 3D tulostusta hyödynnetään. Olemme itse keskittyneet Mamba 3D tulostimen myymiseen, mutta äkkiä olemme huomanneet kuinka vähän yrityksillä on tarvetta ostaa tulostinta omaan käyttöönsä. Kustannukset tulostimen hankintaan, 3D suunnittelijoiden tarve ja kustannustehokkuus bulkkitavaran hankkimisessa ratkaisevat yleensä tilanteen siihen että tulostimelle ole tarvetta. Mikä siis voisi viedä tulostusta eteenpäin tunnetummaksi suomessakin.

Kaikkea 3D-tulostuksen mahdollisuuksia ei ole vielä löydetty teknologian uutuuden takia. Siispä yrityksille on vaikeaa saada kerrottua kaikkia sen hyötyjä tai mahdollisuuksia, koska ei niistä itse teknologian omistajakaan vielä tiedä. 3D mallinnuksia käytetään silti jokapäiväisessä työssä ja niidenkin vieminen 3D-tulostus ympäristöön käy käden käänteessä. 3D teknologia kehittyy vieläkin valtavaa vauhtia ja uusia kehitysaskelia otetaan jatkuvasti. On yritys joka tuottaa metallitulostimella prototyyppejä teollisuuden käyttöön ja mallinnusten tuottamisen nopeus on eritoten valtti tässä toiminnassa. Kaivataanko täällä hetkellä siis yrityksiä jotka sitoisivat nämä kaikki palvelut yhdeksi kokonaisuudeksi. Yritys joka tuottaisi 3D-mallinnoksia yritysten toiveiden mukaan ja lopuksi tekisivät niistä vielä valmiit tulosteet.

3D tulostamisen palvelutalo. Siinäpä vasta markkina ideaa. Yritys jonka katon alla olisi mallinnusosaajia ja uusinta teknologiaa olevia tulostimia niin muovitulostamisen kuin metallitulostamisen saralta. Näiden osaajien puolesta voitaisiin saman katon alla tuottaa mallintaminen sekä tulostaminen täysin asiakkaan mieltymysten ja materiaali valintojen mukaan. Kun uusi asiakas astelee yritykseen riittää että hänellä on visio siitä mitä hän 3D tulostamiselta yritykselleen haluaa. Kaikki se saadaan konkretisoitua palvelutalossa ja löydetään mahdollisesti vielä uusiakin hyödyntämiskeinoja samalla. Palvelutalon ammattilaisten osaamisen kartuttua eri yritysten tuomien haasteiden takia, voitaisiin jopa lähteä kehittämään uusia innovaatioita ja palveluratkaisuja joita tarjota yrityksille jotka eivät sitä edes vielä tiedä tarvitsevansa.

Tallaisilla sidos yrityksillä voisi olla paikka nykyään kun uusi teknologia on tekemässä murrostaan mutta sen todellista potentiaalia ei vielä osata hyödyntää. Mahdollisuudet 3D tulostuksessa ovat rajattomat ja teknologian hyödyntäminen voi olla täysin eri mittakaavassa muutamien vuosien päästä. Siltikin en itse pidä mahdottomana ajatuksena spekuloimani yrityksen toimintamahdollisuuksia suomessa. Se vaatii tosin vielä paljon suunnittelua ja työtä toimiakseen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Keskustele artikkelista

3 kommenttia to “3D tulostuksen palvelutalo”

 1. Otto Pietikäinen sanoo:

  3D palvelutalo kuulostaa ideana hyvältä, ootteko tarkemmin miettinyt/suunnitellut asiaa? Kokeilitteko minkälaisia eri myyntikeinoja printterin kauppaamiseksi? Voin kyllä kuvitella ton, että ei varmasti oo kaikista helpoin tuote myydä ainakaan vielä. Avasit hyvin tekstissä 3D-maailmaa ja mahdollisuuksia, itelle ei oo ollenkaan tuttua alaa tuo.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Emmi Kuortti sanoo:

  Hyvä idea! Tällainen kalusto taitaa olla aika hintavaa. Oletko miettinyt, miten voisit kokeilla pienessä mittakaavassa?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Miia Leivo sanoo:

  Toi 3D-tulostuksen palvelutalo kuulostaa tosi hyvältä idealta! Siinä on ideaa, sillä voin hyvin kuvitella ton, että 3D-tulostin tuntuu vielä yrityksille tosi kaukaiselta jutulta.

  Olisi ollut kiva, jos olisit tässä esseessä avannut vielä hieman enemmän 3D-tulostuksen mahdollisuuksia, ja käyttätapoja, sillä itselleni ei ainakaan ole vielä yhtään tuttua, että mihin sitä oikeasti voisi tarvita.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!