Tampere
18 Apr, Thursday
-1° C

Proakatemian esseepankki

2000-sukupolvi



Kirjoittanut: Kirill Sultanshin - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Katsoin Youtubesta Simon Sinekin puheen 1990-2000 syntyneestä sukupolvesta ja sen ongelmista. Periaatteessa me, opiskelijat, olemme nyt juuri tämä sukupolvi. Missä sitten on ongelma? Siinä, että synnyimme uuden teknologian aikaan. Maailmaan tuli tietokoneet, puhelimet, sosiaalimedia… Nykyään, jos haluamme saada jonkun tiedon, avaamme googlen ja tieto tulee muutaman sekunnin päästä. Tai jos haluamme katsoa leffan. Netflix auki ja se on siinä. Olemme niin tottuneet, että kaiken saaminen on helppoa.

Ihmissuhteet on taas se asia, joita teknologiat eivät koskeneet. Ne edelleenkin vaativat paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, ja koska nykyajan nuoret eivät ole tottuneet tähän, ihmissuhteet on se asia, joka kärsii eniten. Nykyään on normaalia olla ystävien kanssa, koska ”heidän kanssa on hauskaa”, ja samalla tietää, että ne ystävät saattavat helposti lähteä pois, jos löytävät kivemman ystävän. Ystävyys ei enää merkitse yhtä paljon kuin ennen. Jos nykynuorelle sattuu joku huono asia, hän ei ensisijaisesti soita ystäville, vaan menee selaamaan facebookkia. On vaan niin helppoa luoda sitä täydellistä harhakuvaa esimerkiksi omassa instagramissa, että kaikki on hyvin.

Monelle tuttu ongelma on myös kännykkäriippuvuus. Usein näkyy, kun kaveriporukka istuu saman pöydän äärellä ja kaikilla on puhelin kädessä. Jos ystävät päättävät jättää puhelimet laukkuihin niin kuitenkin joku luovuttaa ja menee vessaan räpläämään kännykkää. Suurin ongelma on kuitenkin toinen. Se, että helppoon ja nopeaan maailmaan tottuneet nuoret jossain vaiheessa elämää törmäävät todellisuuteen, jossa he joutuvat käymään töissä, heräämään aamu kuudelta, kestämään pomon määräyksiä… Nykynuoret eivät ole tottuneet vaikeuksiin, ja sen takia eivät osaa vastustaa niitä. Siitä syystä masentuneiden määrä koko ajan vain suurenee. Moni täysin luovuttaa elämässään ja yrittävät vain jotenkin kestää jokapäiväistä tylsää rutiinia.

Puheen pointti oli siinä, että nykyaikana kannattaa enemmän panostaa ihmissuhteisiin, ja muut asiat korjaantuvat. Se vaatii työtä ja aikaa, mutta se on arvokkaampaa kuin Netflixin uusi sarja.

Lähde: https://www.youtube.com/watch?v=hER0Qp6QJNU

Kommentoi